torstai 27. syyskuuta 2012

Omenamuffinssit

Tilasin 77sell-nettiputiikista uusia muffinssi/cupcakevuokia. Valikoimaa riitti ja valinta oli vaikea. Päädyin näihin somiin neliönmallisiin mansikkavuokiin ja vaaleanvihreisiin polka dots-kuppeihin sekä kolmeen muuhun malliin.


 Omenamuffinssit (6 keskikokoista muffinssia)

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 iso kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
2 omenaa kuorittuna ja raastettuna (n.2 dl karkeaa raastetta)

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g sitruunatuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria

1. Sulata voi ja vatkaa vähän jäähtyneeseen voihin fariinisokeri. Vatkaa kanamuna vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Lisää omenaraaste. Taikina on melko löysää ja helpointa se on valuttaa vuokiin.

2. Paista 180 asteessa 15-25 min. riippuen vuoan koosta. Anna jäähtyä.

3.  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää pursottamista varten.

Koristeeksi löysin kaupasta vielä tuoreita mansikoita ja päälle ripottelin Wiener Crushia, kun kaapissa oli avattu pussi jätskiannoksien jäljiltä. Valkoiset nauhat eivät kuuluneet mukaan, vaan sidoin ne erikseen lisäkoristeeksi.

Kesäfiilikset

Muffinsseihin saa lisää täytettä tekemällä aukon keskelle. Kaikkea ne keksii, tähänkin on oma erityinen "kone" 


Cupcake sisältä. 


 Tässä loput ostamani vuoat.




8 kommenttia:

  1. Tosi ihania nuo kovempi pintaiset vuoat :) miekin haluan erilaisia tuollaisia ;) :D

    VastaaPoista
  2. Mistä sä hankit tuon "muffinssintäyttökoneen"? Aika veikeä kapistus ;D Olen joskus pohtinut, miten muffinssin sisälle saisi jonkun makean tahnan, kun tekovaiheessa ei oikein voi vielä lisätä, kun se uunissa sulaisi sekaisin taikinan kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin poran Kodin Anttilasta, mutta varmaan löytyy suuremmista muistakin marketeista :D

      Poista
  3. Herkullisia muffinsseja ja ihania nuo vuoat..<3 Ihan tulee kesää ikävä näitä katsellessa, ulkona kun on kovin syksyistä! :)

    VastaaPoista
  4. Niin on nättejä, ja niin on nätit kipot! Voi pitäiskös sitä tuollainen vempelekin hankkia...

    VastaaPoista
  5. Ihania vuokia, niitä aion hankkia.
    Tuo muffinssipora on ollut pitempään jo käytössä. Moni piti turhana hankintana. Sillä saa tasaisen kolon hillolle yms. täytteelle.

    VastaaPoista
  6. Kysyisin, mikä ero on näillä on cupcake/muffins/brownie? Brownie on suklainen, okei...mut mikä ero sillä on suklaamuffinssiin tai suklaacupcakeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan Suomessa käytetään sanaa muffinssi (tai kielitoimisto ainakin ennen suositteli sanaa muffini)kaikista näistä paperivuokiin leivotuista kakkusista. Jos ollaan oikein tarkkoja, niin muffinssi on sekoittamalla (ei siis sokerikakkutaikinapohjainen) leivottu, melko tiivis ja tukusa leivonnainen, jota ei ole kuorrutettu (paitsi ehkä hiukan suklaalla tai tomusokerikuorrutteella tms.) eikä koristeltu. Esim. aamiaismuffinssi on hyvin perinteinen, joka sisältää marjoja, pähkinöitä, myslejä jne esim. täällä: http://www.marthastewart.com/339779/healthy-morning-muffins

      Cupcake on sokerikakkumainen, kuorrutettu ja koristeltu leivonnainen, jonka käännös olisi enemminkin vuokaleivos. Englannissa se on fairycake. Nämä kaikki yleensä paistetaan muffinssivuoissa. Brownies-leivonnaiset ovat vielä tuhdimpia kuin muffinssit, usein juuri suklaisia ja sisältävät pähkinöitä tai vaikka vadelmia/tuorejuustoa. Levy on paistettu uunipellillä tai suorakaiteisessa vuoassa ja browniet voi myös kuorruttaa. Paiston jälkeen browniet leikataan paloiksi. Vähän vastaava on Suomessa mokkapalat.

      Poista