torstai 20. syyskuuta 2012

Mutakakku

Klassinen mutakakku kera mansikkakastikkeen ja vaniljajäätelön. Kiitos, kyllä maistui, nam!


Mutakakku

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
200 g tummaa suklaata

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää sulatettu ja hiukan jäähtynyt suklaa.

3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (20-24 cm halkaisijaltaan) leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 min. Ole tarkkana, ettei mutakakku kypsy liikaa kuten kuvan kakulle kävi. Sisus saisi olla vieläkin löysempää. Kakku nimittäin jähmettyy jonkin verran jäähtyessään. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti