tiistai 30. huhtikuuta 2013

Hauskaa Vappua!

Herkullista vappua kaikille!

Meillä on lasten serkuksia vappua viettämässä ja tein heille churroja herkkupaloiksi. Simaa, churroja sekä suklaakastiketta. Kyllä tällä reseptillä vappu sujuu makeissa tunnelmissa :D


Churrot

2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 sitruunan kuoriraaste ja 1/2 rkl sitruunanmehua (voi jättää poiskin)

Paistamiseen: 5 dl rypsiöljyä

Pinnalle:
1 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia

1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
2. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
3. Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
4. Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Suklaakastike on helppo tehdä. Noin puoli desiä kuohukermaa kuumennetaan ja siihen sekoitetaan paloiteltu tumma suklaa, noin 150 g. Sekoitetaan kiiltäväksi, paksuksi kastikkeeksi.




Churrokasa katosi nopeasti.



6 kommenttia:

  1. Nam! Kyllä näyttää herkulliselta :)

    VastaaPoista
  2. Nam! Oon nyt nähnyt ohjeen muutamassa blogissa ja on kyllä ehkä pakko kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  3. Churrot ovat todella makeita, nams!

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä! Ei ole koskaan tullut mieleen, että noita voisi tehdä itsekin - olen syönyt noita vain joissain välimeren maissa torimyyjiltä ostettuina. Saatanpa innostua kokeilemaan - kiitos reseptistä ja inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  5. Nam! Churrot suklaadipillä ollut minunki tekolistalla jo liian kauan... ,D

    VastaaPoista