lauantai 27. lokakuuta 2012

Puuha-Pete-kakku

Aurinkokukkalaakson Puuha-Pete ystävineen oli toiveena kaksospoikien 1-vuotis synttäreille. Leivoin kummallekin "oman" kakun ja laitoin ne paksulle kakkualustalle, jonka olin päällystänyt ohuelti siniseksi marmoroidulla sokerimassalla. Kakut reunustin alareunasta vaaleista pipareista tehdyllä piparimurskalla. Kakut ovat tavallaan saaria. Puuha-Pete korjailee siltaa saarien välillä ja muuraushommissakin ollaan oltu :D

Toiveena oli mango-persikkatäyte ja vaalea kakkupohja. Toinen kakku on halkaisijaltaan 20 cm ja toinen 18 cm, joihin upposi yhteensä 10 kananmunaa. Vanhasta blogista löytyisi mango-persikkatäytekakun ohje, mutta sinne ei pysty nyt linkittämään eikä blogi vieläkään siirry tänne Bloggeriin. Huoh, olisi niin paljon siirrettävää......

Hyrre sekoittaa betonia.


Puuha-Pete korjaa siltaa.


Kisu.


Nimen kirjaimet tein muuratun näköisiksi tiiliseinä-painomuotin avulla, jolla painoin kuvion kaulittuun sokerimassaan ja siitä otin kirjainmuotilla paloja. Väleihin pursotin laastiksi tomusokerikuorrutetta.


Ikäkyltti rannalla :D



13 kommenttia:

  1. Voi nämä on niin upeita! Saanko kysyä, kuinka paljon aikaa sinulta meni esim. tämän komeuden tekemiseen? Itse olen ihan uuno leipomishommissa, enkä saisi tämmöistä aikaan vaikka olisi kuukausi aikaa. :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä hieno ja paljon kivoja yksityiskohtia!

    VastaaPoista
  3. Todella upea kakku!
    Kaikki mietitty yksityiskohtia myöden!

    VastaaPoista
  4. Vallan ihastuttava kakku taas. Mitäköhän tälläiselle ihanuudelle tulee hintaa?

    VastaaPoista
  5. UPEA! Varsinkin kaikki koristeet ovat hurmaavan yksityiskohtaisia:)

    VastaaPoista
  6. Aivan mielettoman hieno, kaikki yksityiskohdat... wow. On tuossa ollut napertelemista, ja kaksospojat saavat viela isoinakin ihastella yksivuotiskakkuaan!

    VastaaPoista
  7. Ihana kakku! Tosi hauska idea kirjoittaa päivänsankarien nimet noin =)

    VastaaPoista
  8. Ohoh, just tollanen pitäis saada viikonlopuksi kyhättyä. Mutta tuohon tarvitsee kaiken maailman tarvikkeita ja massoja. Muusta EHKÄ selviäisin, mutta tuo Puuha-Pete ja Kisu... Olivatko valmiina nuo hahmot vai teitkö itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahmot tein itse sokerimassasta. Jos jostain löytyy sopivan kokoisia muovihahmoja, niin niitäkin voi käyttää. Muovihahmoissa vaan täytyy muistaa se, että kaikkia ei ole tarkoitettu ruuan kanssa kosketuksiin eli joku alusta pitäisi niille tehdä. Bake and Partylla on ollut myynnissä tälläinen setti kakunkoristelua varten, mutta sitä ei näköjään juuri nyt ole kaupassa:http://www.bakeandparty.com/Kakunkoriste-Puuha-Pete

      Poista
    2. Hurjan hienosti tehty! Jeps, päädyin juuri ostamaan ToysRUs-liikkeestä muovisen setin - säästyy paljon hermoja ja kelpaa amatöörille :)

      Poista