sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Maidoton mansikka-marenkikakku

Olin poissa kotoa, kun keskimmäinen tyttäreni soitteli, että voisiko hän ja hänen koulukaverinsa leipoa meillä jotakin. Sanoin, että leipokaa vaan ja kaikkea saa käyttää mitä kaapista löytyy. No, tavalliset kermat olin ehtinyt käyttää loppuun, mutta jääkaapista löytyi yksi maidoton Alpro Airy & Creamy vispautuva soijakerma. Sen tytöt käyttivät mansikka-marenkikakkuun. Illalla maistelin kakkua ja harmittelin, että en ollut pyytänyt ottamaan kuvaa kakusta. Yllätys, yllätys... tytöt olivat fiksusti itse ottaneet kuvat päivällä. Vissiin on tarttunut mamman bloggailutavat jo tyttäreenkin :D


Mansikka-marenkikakku (Brita-kakku)

Pohja:
100 g maidotonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
5 keltuaista
4 rkl kaura- tai soijamaitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Marenki:
5 valkuaista
2 1/2 dl sokeria
50 g mantelilastuja
Täyte:
3 dl Alpro Airy & Creamy soijakermaa (tytöt käyttivät vain sen yhden purkin)
1 litra tuoreita mansikoita (käytössä oli vain pakastemansikoita)
(sokeria, vaniljasokeria)

1. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Sekoita vaahtoon soijamaito ja jauho-leivinjauheseos.

2. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon loppu sokeri.

3. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipannulle (30x40 cm). Peitä taikina marengilla ja ripottele pinnalle mantelilastut.

4. Paista kakkupohjaa uunin alaosassa 150 asteessa n. 30 min. Anna pohjan jäähtyä.

5. Jaa pohja kahteen osaan. Vaahdota soijakerma, mausta sokerilla ja levitä toisen puoliskon päälle. Levitä halkaistut mansikat kermavaahdon päälle. Jätä osa kokonaisiksi kakun päälle koristeeksi. Nosta toinen pohjan puolikas täytteen päälle ja koristele mansikoilla.

6. Syö kakku mahdollisimman nopeasti (oli kyllä hyvää vielä seuraavanakin päivänä, vaikka marenki oli jonkin verran sulanut).

Taitavia tyttöjä ja kakku oli hyvää!



2 kommenttia:

  1. Niin ne lapset innostuvat, se on mukava huomata!

    VastaaPoista
  2. Hyvää tuli! Tein tämän tosin vielä gluteenittomilla jauhoilla niin oli näin myös keliaakikolle sopivaa :)

    VastaaPoista