tiistai 30. lokakuuta 2012

Helppo suklaakakkupohja


Tämä on helppo perussuklaakakkupohja esim. sacherkakkuun.


Helppo suklaakakkupohja

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g margariinia sulatettuna
170 g tummaa, hyvää suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

2.Sulata margariini ja suklaa, anna hetki jäähtyä. Lisää seos munavaahtoon.

3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Kaada taikina hyvin voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

4. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetken ennen kumoamista. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

10 kommenttia:

  1. Minkä kokoisessa vuoassa tämä kannattaa tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli vain 15 cm halkaisijaltaan, mutta korkea kakkuvuoka. Yleensä varmaan sellainen 17-20 cm olisi sopiva.

      Poista
  2. Moi Ebe!

    Ja hienoa että vastoinkäymisistä huolimatta jaksat pitää blogia meidän lukijoiden iloksi!

    Olisin halunnut kysyä tai ehdottaa mahdollisesti blogipostausta siitä, että millaisia vuokia käytät leivonnassa? Varmaan tässäkin on monta koulukuntaa, toiset tykkää alumiinivuoista, irtopohjavuoista, toinen korkeista, toinen matalista.. Millaisia vuokia/astioita sinä tykkäät käytät leivonnassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Hyvä idea, sillä minulla ainakin on ihan selkeät lempivuoat. Olisi hauska tietää, miten muilla :)

      Poista
  3. Hei!
    Huippuhyvä ohje:) Tein sattumalta viimeviikolla mutakakun Maizenan vanhalla ohjeella (siinä vehnä- oli maissijauhoa ja suklaata oli 200 g) eli lähes samalla reseptillä. Aivan mahtavaa kakkua oli!
    -Lotta

    VastaaPoista
  4. Tää on kyllä tooosi hyvän makuinen ja helppo ;D

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Kuulostaa ihanalta tämä pohja. Voiko tällä ohjeella suurennettuna tehdä ison levykakun? Minulla on neliskanttinen säädettävä reunavuoka, ja pellille ajattelin tehdä reunan avulla. Jos tekee noin ison kakun, niin mites paistoaika silloin? Ja kuinkahan moninkertaisena pitäisi tehdä taikina?

    Kiitos ihanista ohjeista ja inspiroivista kuvista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu vähän siitä, kuinka isoksi säädät reunavuoan. Kaksinkertaisena ainakin ellei peräti enemmänkin mikäli teet koko pellin kokoisen. Paistoaikaa ei tarvitse välttämättä lisätä kovinkaan paljoa, koska taikina leviää isommalle alalle. Kakun leikkaaminen saattaa tulla vain hankalaksi. Isot kakut yleensä paistan kerros kerrallaan, kääretorttulevyistä kooten. Silloin kakkua ei tarvitse leikata ja kerroksien kokoaminen käy helposti.

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta!
      Onnistuuko siis tälläkin ohjeella (tai jollain toisella suklaakakkupohjan ohjeella, niitä oli sinullakin useita) niin, että paistaa kerroksen kerrallaan? Kuten kääretorttupohjat, mutta ei vain ole kääretorttutaikinaa. Ettei tule liian tiivis, tai kova pinta, tai jotain?

      Poista
    3. Hmmm... hankala kysymys, kun en ole niin isoja kakkuja tehnyt ihan tällä ohjeella, vaan kääretorttupohjalla ja eräänlaisella mokkapalapohjalla. Mokkapalapohjahan on vähän tämän tyyppinen, joten uskoisin sen onnistuvan, mutta takeita en uskalla antaa :D

      Poista