tiistai 24. toukokuuta 2016

Mustikkaentremet ja marjapeilikiille

Kokeilin tuota vadelmaglazea uudestaan, mutta tällä kertaa mustikkapyreestä. Pyreen tein itse pakastemustikoista (n. 250 g). Keitin mustikoita kattilassa muutaman minuutin ja paseerasin siivilän läpi. Siivilöin vielä kertaalleen harson läpi, jotta kiilteestä tulee tasainen. Siivilästä menee kuitenkin mustikansiemenet läpi.



Marjapeilikiille

100 g mustikkapyrettä (tai esim. vadelma)
50 g glukoosia
105 g sokeria
30 g vettä
15 g vaaleaa siirappia tai maissisiirappia
4-5 liivatetta

1. Keitä glukoosi, sokeri, vesi ja vaalea siirappi kattilassa 114 asteeseen.
2. Lisää pyre.
3. Lisää liotetut liivatteet (laitoin 5 kpl, mutta  neljäkin varmaan riittäisi).
4. Laita pintaa vasten tuorekelmu ja anna jäähtyä 35 asteeseen ennen kuorrutusta.

Nyt pinta onnistui paremmin kuin aikaisempi vadelmaglaze. Tästä tuli nimensä veroisesti oikea peili.


Koristeena suklaakukka valkosuklaasta.


Viime kesänä tuli tehtyä tälläinen entremet kaakaokiilteellä. Kuvan laitoin Instagramiin, mutta blogista se jäi pois.


Tätä ohjetta en valitettavasti voi jakaa, mutta vähän samantyyppinen on täällä.


Peilikiilteet taitavat nousta pikkuhiljaa suosioon. Doron kakku-blogista löytyy helpompi ohje kuin tuo aikaisempi minkä olin löytänyt Bachourin kirjasta. Upea kakku löytyy täältä. Myös Namihiiri oli kokeillut kyseistä ohjetta täällä. Vielä muutama glazeohje löytyy Näprättyä-blogista täältä, Gagulta  täältä ja Kakkumonsterilta täältä.

7 kommenttia:

  1. Nämä on kyllä huikean hienoja! Pitääpä testailla kun ehtii ihan kakkujakin väännellä, kiitos ohjeesta. :)

    VastaaPoista
  2. Todella hyvin onnistunut! =) Pitääpä seuraavaksi kokeilla tuota vadelmakiillettä. Kiitos ohjeesta! =)

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis jälleen kerran!

    VastaaPoista
  4. Onko tuo glukoosi sama kuin glukoosisiirappi? Kun en kaupasta löytänyt pelkkää glukoosia ollenkaan… Ihanan näköinen kakku!!

    VastaaPoista
  5. Riitääkö tuo kiille hyvin 24 cm halkaisijaltaan olevalle kakulle?

    VastaaPoista