Vielä ehtii piparinleivontaan ennen joulua, ainakin pieniin piparitöihin. Tein piparipojan kelkkailemaan ja sydämen paperifiligraanista tutulla tekniikalla, mutta vain sokerimassasta.
Piparipoika pulkkailemassa. Taivutin pojan istuma-asentoon heti paiston jälkeen. Poika on n. 20 cm pitkä.
Sydämen koristeena on ohuesta sokerimassasta leikattuja suikaleita, jota on kieritelty samaan tapaan kuin paperifiligraanitöissä paperille tehdään. Sokerimassaa on vain hiukan hankalampi käsitellä. Kun palat olivat kuivuneet, kiinnitin ne syötävällä koristelíimalla kuorrutetun (ja kun kuorrutus on kuivunut) piparin päälle.
Tämä on vanha työ, mutta kuorrutetun sydämen voi koristella näinkin simppeliin tapaan.
Voi kuinka ihastuttavia jälleen. :)
VastaaPoistaTosi kauniita!
VastaaPoistaNiin pienien, kuin suurienkin piparitöiden, leipomusten kohdalla ovat jo aikaa sitten loppuneet laatusanat.......hienoja, kauniita, houkuttelevia, taidokkaita, hurmaavia, ihastuttavia....makuhermoja kutkuttavia.....Taitosi on huippua!
VastaaPoistaHyvää joulua Mansikkamäelle !
Lämpimin ajatuksin nami-hiiri