perjantai 28. elokuuta 2015

Maitohorsmajuoma

Maitohorsman kukinta lähenee loppuaan, mutta vielä ehdin käydä poimimassa kukat horsmajuomaa varten. Juoman väri on huikaiseva ja maku raikkaan kukkainen. Juoma sopii erinomaisesti boolin pohjaksi ja vaikka kivennäisveden tai sitruunalimun kanssa lantrattuna, jos kukkainen maku on liikaa. Kokeilin myös lisätä maitohorsmaa mustikkahyytelöön ja mustikan kaveriksi se sopikin mainiosti.





Maitohormajuoma

1/2 l maitohormankukkia
1 l vettä
puolikas sitruuna
0,5 tl sitruunahappoa
100-150 g sokeria 

1. Kerää horsmankukat ilman vihreitä osia (vihreät osat tekevät juomaan kitkeryyttä). Huuhtele hyvin.
2. Laita kulhoon kukat, sitruunahappo, puolikkaan sitruunan mehu ja keltaiset kuoriosat sitruunasta (valkoinen osa tuo kitkeryyttä ) suikaleina.
3. Keitä vesi ja kaada kiehuvana kukkien päälle. Laita kansi päälle ja anna hautua 2 tuntia.
4. Siivilöi juoma kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna liedellä sen verran, että sokeri sulaa.
5. Pullota puhtaisiin kuumennettuihin pulloihin.
6. Säilytä viileässä. Juoma säilyy useamman kuukauden, mutta aromi ja väri saattavat haalistua ajan myötä.

Kesän voi siis säilöä pulloon :)



2 kommenttia:

  1. Vau, älyttömän hienon väristä! Enpä ollut ennen horsmajuomasta kuullutkaan..

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan väristä juomaa! (:
    http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi

    VastaaPoista