maanantai 11. toukokuuta 2015

Moussekakkuja äideille

Eilen juhlittiin äitejä ja monessa perheessä leivottiin kakkuja tai jotain muuta herkkua. Kakkua ei meillä tarjoiltu, vaan sain aamupalaksi tuoreita vesirinkilöitä. Vesirinkilät ovat yksi lemppareistani ja keskimmäisestä tyttärestäni on tullutkin meidän perheen leipuripro niiden suhteen. Ihan ilman kakuntekoa ei tästä viikonlopusta kuitenkaan selvitty, sillä tein pari hyydykekakkua. Toisen tilasi ystäväni ja toinen meni mummolaan :)

Mansikkahyydykekakku minttusuklaasydämellä.


Ohjeet ovat noin suurinpiirtein, sillä muokkailen aineksien määriä maun mukaan eli nämä moussekakut tulevat sellaisella mutu-meiningillä :)

Mansikka-minttusuklaakakku

Pohja:
200 g Digestivekeksiä
75-80 g voita

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Levitä seos leivinpaperoidulle (pohja)  irtovuokaan (halk. n. 24 cm).

Suklaasydän:
2,5 dl vispikermaa
n. 150 g suklaata (tummaa/maito)
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g ranskankermaa
n. 100-150 g Mariannerakeita murskattua (Mariannecrush käy myös)
2 liivatetta+tilkka vettä tai kermaa
sokeria maun mukaan

1. Ota vispikermasta n. puoli desiä ja laita kattilaan kuumenemaan. Kun kerma on kuumaa, sulata suklaa siihen. Vatkaa vaniljatuorejuusto, ranskankerma ja sula suklaa keskenään. Kuumenna mikrossa tilkka vettä tai kermaa ja lisää liotetut liivatelehdet. Vatkaa liivateseos mukaan.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Kääntele murskatut Mariannerakeet tai Marianne Crush vaahtoon. Lisää sokeria maun mukaan.
3. Laita pienemmän irtopohjavuoan rengas tai kakkurengas (n. 20 cm) keskelle keksipohjaa. Kaada suklaamousse pienemmän kakkurenkaan sisälle ja laita pakastimeen jähmettymään noin tunniksi-kahdeksi. Suklaakerroksen voisi myös pakastaa erikseen ja sen jäädyttyä laittaa erikseen kakun keskelle, mutta tällä tavoin säästää aikaa.

Mansikkatäyte:
250-300 g mansikoita
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
sileäksi soseutettua mansikkahilloa tai marmeladia
5 liivatetta
3 rkl vahvaa mansikkamehua tai sitruunanmehua

1. Soseuta mansikat. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vaniljatuorejuusto, ranskankerma ja mansikkasose keskenään. Kuumenna mehutilkka ja lisää liotetut liivatteet. Kaada liivate mansikka-tuorejuusto-ranskankermaseokseen koko ajan vatkaten.
2. Vispaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot. Makeuta mansikkamousse tarpeen mukaan mansikkamarmeladilla tai sileällä hillolla.
3. Ota vuoka pois pakastimesta, irroita suklaamoussen kakkurengas ja kaada/pursota mansikkamousse suklaasydämen ympärille ja päälle. Tasoita ja anna hyytyä joko jääkaapissa tai pakastimessa.

Mansikkapinta:
250 g mansikkaa
3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua

1. Soseuta mansikat. Liota liivatelehdet. Kuumenna sitruunanmehu ja lisää liivatteet. Kaada ohuena norona mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos hyytyneen mansikkamoussen päälle. Laita takaisin kylmään hyytymään.

Koristelin kakun suklaakukalla, suklaatransferilla koristelluilla valkosuklaakiekoilla, vispikermalla, moussekupoleilla (suklaapinta+hienoksi raastettu suklaa) ja tuoreilla mansikoilla (hyytelö päälle) ja riisikrokanttimurskeella.


Toinen kakku oli vadelma-sitruunakakku suklaapohjalla eli mutakakun pohja, vadelmamoussesydän samaan tapaan kuin tuo mansikka ja ympärillä sitruunamousse. Pinnalla on lumijauhetta ja valkosuklaakoristeita. Koristeeksi olisi tietysti kuulunut olla vadelmia, mutta niitä tuoreena kaupasta löytynyt. Siksi erheellisesti mansikoita :)


Suklaaruusukkeet koristelin suihkutettavalla kaakaovoipohjaisella suklaavärillä.


5 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja, kauniit koristelut!

    VastaaPoista
  2. Oih!! Tämä jälkimmäinen menee testiin! Kiitos.

    VastaaPoista
  3. Hei! Olisiko tähän jälkimmäiseen ohjetta? Näyttää tosi herkulliselta :-). Suuret kiitokset sinulle jo etukäteen!

    Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis apua, en enää muista mitä tuossa tarkalleen oli. Teen nämä moussekakut usein mutu-meiningillä enkä aina kirjoita ohjeita ylös :) Ohjeita löytyy kyllä netistä aika hyvin, voi soveltaa eri marjoja tai makuja mielensä mukaan :)

      Poista