Suklaasuukojen tai -pusujen ohje on tuttu vuosien takaa, mutta nämä makeat herkut valloittavat aina uudestaan. Tällä kertaa käytin italialaista marenkia, mutta aikoinaan Marien (Sekasoppa) blogista bongaamani ohje on suurinpiirtein tälläinen:
Suklaasuukot/pusut
3 valkuaista
2 dl Siro-sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai jotain muuta mausteeksi)
n. 15 kpl Marie-keksejä tai muita ohuita keksi/vohvelilevyjä.
200 g tummaa suklaata
1 tl ruokaöljyä
1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeri mukaan. Vatkaa kunnes vaahto on niin jäykkää, että kulhon voi huoletta kääntää ylösalaisin eikä marenki valu.
2. Mausta marenki haluamalla tavallasi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille Marie-keksejä, noin 15 kpl. Pursota marengista kekoja keksin päälle. Paista marenkeja 150 asteessa 6-8 min, kunnes marengin pinta on kiinteytynyt.
3. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Lisää öljy ja sekoita. Kuorruta pusut, koristele ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Erilaisia maustamisideoita:
mansikkapusut: vaihda sokerin tilalle 1 1/2 dl mansikkatomusokeria ja 1/2 dl Siro-sokeria.
mokkapusut: mausta marenkivaahto 1 tl pikakahvijauhetta
kaakaopusut: mausta marenkivaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä sokerin tilalle 1 1/2 dl kaakaotomusokeria ja 1/2 dl Siro-sokeria
mariannepusut: mausta marenkivaahto 1 dl Marianne Crushilla.
kookospusut: lisää marenkivaahtoon 2 dl kookoshiutaleita
Nämä tein samalla ohjeella kuin sitruunamarenkipiiraan marengin, mutta lisäsin vaniljasokeria. Tuosta piiraasta tulikin tämä vanha resepti mieleen, kun tytär toivoi lisää marenkia :) Osaan suklaapusuista ripottelin mariannemurskaa (NaM!) ja osaan aivan hienoa suklaaraastetta ja kultaisia nonparelleja.
Sisällä pehmeää vaniljaista marenkivaahtoa.
Oi, näyttääpä taas herkuilta!
VastaaPoistaKuinka kauan nämä säilyvät?
VastaaPoistaViileässä useamman päivän, luulisin, mutta meillä nämä häviävät yleensä ennen sitä. Pidempiaikaista säilytyskokemusta ei siis ole, kun herkut ovat jo huvenneet :)
PoistaOi ihanan näköisiä!
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKäytin kakkulapiota ja lusikkaa eli pusu kakkulapion päälle, lusikalla kauhoin suklaata päälle ja kopsuttelin varovasti astian laitaa vasten, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Palettiveitsellä siirsin pusun leivinpaperin päälle. Sormin kastamallakin voi onnistua, mutta siinä on riskinsä, että marenki putoaa pois keksin päältä.
PoistaVieläkö hän saan vastauksen näin vanhaan ohjeeseen... Toivottavasti:)
VastaaPoistaMiten olet saanut suklaan noin ohuesti? Omiini just tuolla määrällä tuli liian paksu kerros. Vielä ei olla maisteltu, mutta veikkaan, että mansikan sijaan maistuvat vain kuorrutteen suklaalta.
Oliko suklaa riittävän lämmintä? Se ei saa olla kuumaa, mutta sen verran juoksevaa että valuu helposti kopsutellessa. Eli suklaata täytyy välillä lämmittää tai pitää vesihauteessa miedolla lämmöllä.
Poista