Rasiat on tehty suklaamuotoilumassasta ja mattapinta on saatu aikaan kaakaojauheella. Pitkään rasiaan en vielä keksinyt mitään koristelua ja oikeastaan se on ihan hauska noinkin. Pitkulainen linnunpönttö :D
Pyöreään rasiaan tein pelkästä tummasta suklaasta kukan ja mallin siihen löysin kirjasta Matiere Chocolat (Stéphane Leroux).
Kukan pinta on maalattu kaakaovoipohjaisella elintarvikevärillä.
Rasian kannen sivelin kultatomuvärillä ennen koristelua.
Pitkulaisen rasian täytteenä oli kirsikkaliköörillä maustettua suklaatryffeliä.
Suklaamuotoilumassan ohje
500 g tummaa suklaata
150 g glukoosia
60 g sokeria
40 g vettä
1. Sulata suklaa.
2. Kiehauta vesi ja sokeri. Ota kattila pois liedeltä.
3. Lisää glukoosi ja sulatettu suklaa sokeriveteen. Sekoita hyvin.
4. Jäähdytä massaa vaivaamalla sitä kumihanskat käsissä esim. marmorialustan päällä, mutta voit sekoittaa sitä myös kulhossakin. Massan tekeytyminen kestää vain kauemmin.
5. Säilytä massa tiiviissä muovipussissa huoneenlämmössä. Saat massan pehmitettyä uudelleen käyttöä varten lämmittämällä sitä varovasti mikrossa. Käytä siivilöityä kaakaojauhetta kaulimiseen.
Bravo! Makeaa henkeäsalpaavaa osaamista Mansikkamäellä!
VastaaPoistaEi tarvitse matkustaa Sveitsiin Ü, eikä Ranskaa niitä nähdäkseen!
onpas hieno!
VastaaPoistaOi miten mahtavan upeita juttuja,kyllä sä sitten osaat:)
VastaaPoistaAivan mielettömän hienoja töitä! Olet huikean taitava käsistäsi!
VastaaPoistaUpeita ja tyylikkäitä. Ruusun väri kertakaikkiaan mahtava! :)
VastaaPoistaWau! Tosi taidokkaita.
VastaaPoista