tiistai 20. elokuuta 2013

Viinimarjajuustokakku

Tyttären synttäreille leivoin vähän kaikenlaista ja yksi makea syötävä oli tämä viinimarjajuustokakku. Viinimarjat jäävät usein liian vähälle huomiolle, vaikka sopivat mainiosti muuhunkin kuin mehuksi. Mehuista en itse ole koskaan niin kovin paljoa piitannut, mutta lapsena herkuttelin pakastimesta otetuilla punaviinimarjoilla ja parhaimmillaan marjat olivat puolijäisinä. Ne olivat sen ajan mehujää :D


Viinimarjajuustokakku (Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjasta+omat muutokset)

Pohja:
100 g voita
250 g Digestive-keksejä

Täyte:
2 kananmunaa
400 g Philadelphia-juustoa
1 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 sitruuna
2 dl mustia viinimarjoja
(lisäsin 1 dl turkkilaista jogurttia)

Koristeeksi:
1 dl punaisia ja mustia viinimarjoja

1. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Murskaa keksit ja lisää joukkoon voisula. Painele keksimurska leivinpaperilla suojattuun 24 cm halk. irtopohjavuokaan (minulla oli 20 cm vuoka, jotta kakusta tulisi korkeampi). Pidä jääkaapissa n. puoli tuntia.

2. Kuumenna uuni 175 asteiseksi ja paista piiraspohjaa viitisen minuuttia. Ota pohja pois uunista.

3. Sekoita munat, tuorejuusto ja sokeri (+turkkilainen jogurtti). Lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori (jätin pois) ja puristettu mehu (laitoin vain mehun, kun oli niin iso sitruuna). Kääntele mustat viinimarjat mukaan. Kaada seos vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa puolisen tuntia.

5. Anna kakun jäähtyä, irroita vuoasta ja koristele.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti