keskiviikko 14. elokuuta 2013

Muu maa mustikka

Mustikka ei ole mikään muu maa, vaan oikea superfood. Tuoreita mustikoita olen ripotellut milloin mihinkin herkkuun ja tässä on taas pari simppeliä mustikkaleivonnaista lisää :D

Amerikkaistyyppiset pannukakut sopivat aamupalapöytään tai iltapalaksi teen kanssa.


Mustikkapannukakut

2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
2 dl tuoreita mustikoita

1. Riko kananmuna kulhoon, sekoita mukaan maito.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita vähitellen maito-kanamunaseokseen. Älä vatkaa voimakkaasti.
3. Lisää öljy ja sekoita.
4. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia.
5. Kääntele mustikat varovasti taikinaan tai ripottele ne taikinan päälle vasta paistovaiheessa.
6. Paista letut pikkulettupannulla, jolloin kääntäminen on helpompaa. Käännä lettu ennenkuin raaka pinta on kokonaan hyhmettynyt ja kuplainen. Näin letuista tulee pehmeitä ja ilmavia.
7. Tarjoile vaahterasiirapin tai hunajan sekä mustikoiden kera.

Näitä olen paistanut jo useamman kerran ja aina ne syödään hetkessä :D


Erilaiset paistokset, hienosti sanottuna crumblet, ovat lemppareitani. Nopea jälkkäri ja niin helposti muunneltavissa. Vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa vastustamattomia!


 Mustikkapaistos

1,5 l mustikoita
125 g sulatettua voita
4 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Levitä mustikat vuokaan. Sulata rasva ja sekoita siihen kuivat aineet. Ripottele muruseos mustikoiden päälle.
2. Paista 200 asteessa noin 20 min. Nauti vaniljajäätelön kera!




9 kommenttia:

  1. Oi että kuinka sinä osaat tehdä upeita luomuksia!! Katselin löytyykö sivuiltasi ohjetta ihmiskoristeiden tekoon, mutta ei sattunut silmään. Olisiko jossain ohje aloittelevalle??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole toistaiseksi ohjetta. Jotain ohjeita oli vanhassa blogissa, mutta ne jäivät sinne ja ovat kuvattomia Vuodatuksen hajoamisen takia. Täytyy syksyn mittaa ottaa asiaksi tehdä uusia ohjeita :D

      Poista
    2. Se olisi mukavaa! Jään odottelemaan! :)

      Poista
  2. Miten ihanilta nuo näyttäväktään!

    VastaaPoista
  3. Minä olen käyttänyt pannukakuissa leivinjauheen sijaan soodaa. Se saa taikinan hauskasti kuplimaan ennen paistoa ja antaa letuille oman makunsa. Olen ymmärtänyt, että Jenkeissä niissä käytettäisiin nimenomaan soodaa. Voi olla, että kuvittelen... Joka tapauksessa, herkullisia ohjeita! Täytyy koittaa, jos saisin väännettyä omaan blogiini vegaanisen version pannukakuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soodaa on jossain ohjeissa ja varsinkin, jos taikinassa on jogurttia tms. hapanta. Itse en kauheasti pidä soodan mausta, varmaan tottumiskysymys. Harvoin leivon mitään, mihin tulee soodaa :D

      Poista
  4. Minä olen käyttänyt pannukakuissa leivinjauheen sijaan soodaa. Se saa taikinan hauskasti kuplimaan ennen paistoa ja antaa letuille oman makunsa. Olen ymmärtänyt, että Jenkeissä niissä käytettäisiin nimenomaan soodaa. Voi olla, että kuvittelen... Joka tapauksessa, herkullisia ohjeita! Täytyy koittaa, jos saisin väännettyä omaan blogiini vegaanisen version pannukakuista!

    VastaaPoista
  5. Aivan ihanan näköisiä! Varsinkin nuo pannukakut. :)

    VastaaPoista
  6. Täällä huhuilee 'muu maa mustikka' -tervehdyksiä Mansikkamäelle Ü !
    Houkutteleva, ihana aamiainen - terveellinen, maistuva!

    Larilyn on muuten oikeassa, USA/CA:ssa käytetään miltei poikkeuksetta ruokasoodaa, siinä missä Suomessa leivinpulveria.

    VastaaPoista