keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Vegaaninen juustokakku

Siskontyttö oli pääsiäisenä kyläilemässä ja koska hän on vegaani, leivoin vegaanisen paistettavan juustokakun. Maistui kyllä meille kaikille :) Ohjeen löysin täältä ja hiukan muuntelin sitä. Olen kokeillut myös vadelmalla ja minusta se oli melkeinpä vieläkin parempaa, mutta mustikkakin kelpaa.


Vegaaninen paistettava juustokakku

Pohja:
200 g Digestivekeksejä
75 g maidotonta margariinia

Täyte:
225 g Tofutti soijatuorejuustoa
400 g Alpro Go On soijarahkaa
1 dl sokeria
2-3 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä

Mustikka (tai vadelma)marmorointi:
1 dl (pakaste)marjoja
1 rkl sokeria

1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatettu rasva mukaan. Painele keksiseos irtopohjavuokaan (halk. 20 cm) jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat sivelty rasvalla. Painele keksimurska pohjalle ja reunoille, mutta ei aivan vuoan yläreunaan. Ehkä noin puoliväliin riippuen vuoasta.
2. Sekoita täyteaineet (maissitärkkelys siivilän läpi) kunnolla keskenään sekaisin ja kaada keksimurskan päälle.
3. Kuumenna marjat sokerin kanssa ja soseuta. Voit halutessasi siivilöidä jolloin saat siemenetöntä marjasosetta. Tiputtele lusikalla marjasosetta juustokakun pinnalle ja tee veitsellä marmorikuviointi liikuttelemalla veistä pystysuorassa. Varo ettei osu pohjaan.
4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Täytteen kuuluu jäädä hiukan hytkyväksi kakun keskeltä kun vuokaa liikuttaa. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, irroita kakku reunasta varovasti veitsellä pyöräyttämällä. Irroita irtopohjavuoan reuna ja siirrä kakku lastalla tarjoilualustalle.

Nam!




1 kommentti:

  1. Tämä täytyykin laittaa muistiin, kun siskoni on myös vegaani.. :) Näyttää kyllä hyvältä!

    VastaaPoista