torstai 4. joulukuuta 2014

Piparkakkuinen showpiece

Suklaa- tai isomaltoosista tehty showpiece on tuttu juttu, mutta miksei sellaisen voisi koota piparistakin? Piparkakkutalo on sinällänsä jo showpiece, vaikka ehkä sille oikeampi nimitys on centerpiece. No, joka tapauksessa kummiskin katsottavaksi tarkoitettu jonkinlainen kyhäelmä :)

Tämän tein piparkakkutalojen teosta ylijääneellä piparitaikinasta enkä sen suurempia suunnitelmia miettinyt. Jotain talviteemaa olisi voinut lisätä... enemmän lumihiutaleita tms. ja mitään pikeerikoristeluja en tähän testikappaleeseen tehnyt.


Pipariteos on koottu isomaltoosilla.


Kukkien terälehdet taivutin puukaulimen päällä heti uunista tultua ja kokosin palojen jäähdyttyä, samoin kuin krumeluurin kerrostalon kukankin.


Isomaltoosipisarat pudottelin ensin silikonimatolle ja vasta sitten kiinnitin piparin päälle.


Pohja on kaksi isoa lumihiutaletta kiinnitettynä yhteen. Pohjan, ympyräpiparin ja vinossa olevan suorakaiteen väleissä on piparipallo, jonka pyörittelin käsissä ja paistoin. Kun paistettu piparipallo oli vielä lämmin, painoin ympyräpiparilla kolon tai oikeastaan painauman kiinnitystä varten.


10 kommenttia:

 1. Ei vitsi! Ihan mieletön! wow!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa ideointia !
  Ehkä katsojan kannalta pelkistettynä parempi...näkee mihin piparitaikina taipuu, kun lunta on vain ripaus, eikä pikeeriä laisinkaan.

  VastaaPoista
 3. Wau! Ebe sun pitäs osallistua johonkin kisaan, oot niin taitava.

  VastaaPoista
 4. Kivan erilainen idea ja kaunis toteutus!

  VastaaPoista