sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Salama McQueen-kakku

Lauantaiksi tarvittiin synttäreille herkkua ja toiveena oli Salama McQueen muotokakku. Kakusta tuli aika iso, koska sen piti riittää noin 30 hengelle. Kuorrutukseen käytin punaista marsipaania, jota värjäsin vielä lisää. Koristelut ovat sokerimassaa ja pikeeriä.


Auton perää oli pakko typistää, koska tila loppui kesken. Näissä isoissa kakuissa (ja miksei muutenkin) olisi ihana käyttää paksuja, kunnon alustoja, mutta niitä ei aina raaski hankkia :D

Ainakin yksi moka tuli tehtyä. Renkaitten teksti olisi ollut paljon helpompi pursottaa ennen pyörien kiinnitystä kakkuun. Jälki olisi ollut siistimpää.


Kylkisalamat ja numerot maalasin elintarvikevärillä. Tässäkin tuli hätäiltyä. En tehdessä tajunnut, että maalauksen olisi voinut tehdä kynäruiskulla ennen osien kiinnitystä. Jälkiviisas on helppo olla :D


Kakku on 10 munan vaalea kakkupohja, kostutus sitruunalimulla (hyvin vähän). Täytteenä oli mansikkamelba, mansikkamarmeladi ja mansikka-mariannemousse.

Mansikka-Mariannemousse

200 g Mariannerakeita
5 dl vispikermaa
1 prk Sunnuntai vanilja"tuorejuustoa"
1 l mansikoita
5-6 liivatetta
0,5 dl tomusokeria (tai maun mukaan)
2-3 rkl mansikkamarmeladia

1. Murskaa Mariannerakeet karkeaksi rouheeksi. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata mansikat (mikäli ovat pakasteesta), valuta ne ja säästä mansikkamehu. Soseuta mansikat. Vatkaa vaniljatuorejuusto ja mansikkasose keskenään, lisää Marianneraemurska sekä tomusokeri. Kuumenna pari-kolme ruokalusikallista mansikkamehua ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateliemi norona mansikkaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Siirrä kulho jääkaappiin kerman vatkauksen ajaksi.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kääntele mukaan mansikkaseos ja lisää mansikkamarmeladia maun mukaan. Osa makeutuksesta tulee mansikkamarmeladista, joten tomusokeria ei tarvita niin paljon.

3 kommenttia: