tiistai 1. tammikuuta 2013

Mummokakku

Vuoden ensimmäistä kakkua pääsin tekemään heti ensimmäisenä päivänä. Toiveena oli mummo, jolla on ympärillään kukkia ja varsinkin iso pelargonia. Saaja on ollut erinomainen viherpeukalo ja kasvattanut aikoinaan huikean isoja pelargonioita. Nyt kukkien kasvatukset ovat jo takanapäin, mutta näin kakun merkeissä niistä voi vielä nauttia.

Kakun sisältä löytyy mansikkaa, omenahilloa ja kermavaahtoa. Varsin kesäinen kakku siis :D


Kakun päällä on vaaleanvihreää vaahtokarkinmakuista sokerimassaa ja reunoilla kermavaahto. Koristeet ja kukat ovat Städterin sokerimassaa.


Lähikuvaa.


Pelargonian varret ovat ohutta nuudelia, jotka värjäsin suihkutettavalla elintarvikespraylla.


Reunoilla on pelargonian kukkia. Kukkia tuli tehtyä liian vähän näin isoon kakkuun ja tyhjää tilaa jäi kakun päälle. Pursotin siihen kiehkuroita pikeeristä ja kaapista löytyi vielä muutamia aiemmin tehtyjä kukkia. Mieluummin olisin laittanut noita samoja kuin reunoilla tai sitten pieniä valkoisia kukkia :D


18 kommenttia:

  1. Sä oot kyllä mestari niin koristeiden teossa kuin värien hallinnassa, ihanan kirkas sävyinen, raikas, iloinen kakku :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana kokonaisuus ja koriste on huippu! Pelargonia pikkuruukussaan on täydellinen =).

    VastaaPoista
  3. Ihastuin kyllä tähän kakkuun ihan täysin! Aivan upea! <3

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis kakku ja niin taidolla tehtyt koristeet.

    VastaaPoista
  5. Voi kuinka upea kakku! Sinä olet kyllä hirmu näppärä sormistasi kun saat noin pientä ja sievää aikaiseksi, kaikki pienet yksityiskohdat on kerrassaan mahtavia.

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana mummo! :-) Ja kakun täytteet kuulostavat herkullisilta, en olekaan syönyt täytekakkua piiitkiin aikoihin.

    VastaaPoista
  7. Olet kyllä todella taitava! Ihastuttava mummo. =) Hyvää uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihana mummeli :)) Antoisaa alkanutta uutta vuotta, toivottavasti nähdään taas tänäkin vuonna!

    VastaaPoista
  9. Taas uskomattoman taidokkaasti tehty! Miten jaksatkin pipertää noin yksityiskohtaisesti.

    Ihanaa uutta vuotta 2013 sinulle!

    VastaaPoista
  10. Hyvää uutta alkanutta vuotta sulle :-)
    Onpas kauniita koristeiden yksityiskohtia!
    En ole enää aikoihin päivittänyt vuodatuksen blogiani ja nyt sain aikaiseksi siirtyä bloggeriin. Vaikka blogi onkin julkaistu, olen vasta testivaiheessa. Outo on se, että en löydä blogiani googlen kautta. Onko siinä joku jutska...pitääkö hallintopaneelilla klikata johonkin?
    Tv,Anette (Colliemamman leipomukset)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että sait blogin Bloggeriin. Aikamoista taistelua tämä on itsellekin ollut, mutta pikkuhiljaa tulee uusi blogipohja tutuksi. En osaa tuohon Google asiaan sanoa. En itse ole ainakaan klikannut mitään erityistä kohtaa. Ehkä blogi näkyy Googlessa, kun siellä alkaa olla liikennettä ja kävijöitä?

      Poista
  11. Moikka,
    kiitos vastauksesta, päivitän blogiani vähän lisää, ehkä se sitten rupeaa pikkuhiljaa näkymään :-)

    VastaaPoista
  12. hei,olet laittanut kermapursotukset ja sokerimassaa päälle,aloinkin kysymään miten kerma kestää kosketuksen sokerimassaan?..jotku ovat sitä mieltä ettei kestä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokerimassa ei saa ulottua aivan kakun reunaan, vaan kakkua pitää jäädä näkyviin pursotuksen verran. Kerma pursotetaan siten, että kerma on mahdollisimman vähän sokerimassan päällä, juuri ja juuri peittäen saumakohdan. Silloin pursotus kestää kyllä :D

      Poista