perjantai 4. tammikuuta 2013

Keksisikarit

Innostuin tekemään Royal-suklaasta, kermasta ja Amarulasta suklaaganachea ja siitä tulikin aivan liian löysää. Varmaan tuo Amarula vaikutti siihen, sillä kermaa ei minusta ollut mitenkään liikaa.

Royal-Amarulaganache :
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl Amarulaa
125 g tummaa Royal-suklaata
125 g Royal-maitosuklaata

1. Kuumenna kerma ja Amarula (kuumennus haihduttaa alkoholin pois). Kaada kuuma liemi paloiteltujen suklaiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita suklaaseos jääkaappiin ja anna jäähtyä seuraavaan päivään. Vatkaa kylmä seos vaahdoksi (juu, ei kovin paljoa vaahtoutunut :D )

 No, nyt sitä täytettä piti saada jotenkin kulutettua, koska alkuperäinen ajatukseni ei toiminut. Osan ganachesta käytin keksisikareiden sisälle. Sikarit pehmenevät täytteen takia, joten se kannattaa pursottaa juuri ennen tarjoilua. Keksit eivät pahoja ole pehmenneinäkään, mutta helpompia syötäviä ovat rapeina. Hyviä myös ilman täytettä :D


Ohje on oma versio näistä keksikupeista.

Keksisikarit

60 g voita
2,5 dl tomusokeria
2 valkuaista
1 rkl puristettua appelsiinimehua (raastoin hiukan kuortakin mukaan, vajaan puolet appelsiinista)
reilu desi vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 dl Royal-Amarulaganachea
puoli prk vaniljatuorejuustoa
sokeria maun mukaan

Koristelu:
Wiener Nougat Crushia

1. Sekoita ja painele huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa sekaisin. Vatkaa mukaan appelsiinimehu ja valkuaiset. Lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.

2. Tee pyöreä sapluuna esim. jäätelörasian kannesta. Vedä ohut kerros taikinaa sapluunan avulla leivinpaperin päälle, kuten näissä keksikupeissa. Voit suihkauttaa leivinpaperin päälle ensin vuokasprayta, niin keksit eivät ainakaan jää kiinni paperiin. Tee vain pari keksiä kerrallaan ja säilytä taikina jääkaapissa tekemisen välissä.

3. Paista 180 asteessa n. 4 min, kunnes reunat ovat kullankeltaiset. Ota pelti uunista ja odota ihan pieni hetki, että keksilevyt asettuvat. Vedä lastalla keksilevy irti ja kääräise levy rullaksi puukepin, esim. syömäpuikon, ympärille. Jos haluat runsaasti täytettä, käytä paksumpaa puukeppiä. Pursota täyte tyllan ja pursotinpussin avulla sikareiden sisään. Paina sikareiden päät Wiener Nougat Crushiin.

Valmiita keksisikareita. Nämä sopivat näpräysintoisille, sillä sikareiden paistossa ja täytössä on kyllä oma hommansa. Meillä on siskoni tyttöjä kylässä ja hyvin keksit kelpasivat kaikille lapsille. Heh, ensin näprätään oikein urakalla ja sitten tuotokset häviävät sekunneissa. Kai sitä on vähän leivontahullu :D


Sikari sisältä.


5 kommenttia:

  1. Naaaammmms, kotitekoisia Caprice-tikkuja! Pitää koittaa joku kaunis päivä.

    VastaaPoista
  2. Mitä tuo Amarula-juttu on ja mistä sitä saa, kysyy ummikko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amarula on likööriä ja sitä saa Alkosta http://www.alko.fi/tuotteet/fi/002241

      Poista
  3. Nämä ei taida sopia tarjottavaksi ainakaan lapsille vai? Voisikohan ohjetta muuttaa jättämällä alkoholin pois? Kivan näköinen blogi muuten sulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkoholin voi jättää poiskin, jos haluaa, mutta kuumennus haihduttaa alkoholin pois.

      Poista