torstai 6. joulukuuta 2012

Mustikka-valkosuklaamuffinssit

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Sinivalkoisissa tunnelmissa ollaan näissäkin muffinsseissa (tai vuokaleivoksissa, cupcakeissa... mitä lie...). Valkosuklaa-mustikkayhdistelmä on hyvin tuttu itsenäisyyspäivän leivonnaisissa, koska onhan siinä juuri sopivasti Suomen värit, sininen ja valkoinen (no, valkosuklaa on melkein valkoinen :D). Lisäksi mustikan kaveriksi valkosuklaa on oiva kumppani, mustikkaista happamuutta yhdistettynä makeaan suklaaseen.


Mustikka-valkosuklaamuffinssit

3 kananmunaa
1 1/2 dl Siro-sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
1 levy (95 g) Kalev mustikkavalkosuklaata (tai tavallista valkosuklaata)
2 dl pakastemustikoita+ 1/2 rkl vehnäjauhoja

1. Sulata voi ja anna jäähtyä hiukan. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri. Pilko suklaa karkeaksi rouheeksi (ei haittaa, jos pari palaa eksyy omaan suuhun kesken leivonnan :D ). Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta, sulaa voita ja turkkilaista jogurttia. Älä vatkaa voimakkaasti. Lisää suklaarouhe.
3. Sekoita kylmiin pakastemustikoihin puoli ruokalusikallista vehnäjauhoja. Kääntele mustikat taikinaan, älä sekoita voimakkaasti ettei taikina värjäänny kauttaaltaan. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 min, kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja kuorruta/koristele makusi mukaan.

Näiden päälle pursotin vispikermasta, sitruunatuorejuustosta ja tomusokerista vatkattua vaahtoa. Koristeeksi ripotteli kookoshiutaleita, kesäisiä kuivattuja ruiskaunokin terälehtiä ja pieniä hopeanonparelleja.


Kookoshiutaleen voi jättää poiskin, jos ei siitä pidä. Ruiskaunokit tuovat tuulahduksen kesästä ja väri on upea... plussana ilman keinotekoisia väriaineita :D


Muffinssi sisältä. Kun mustikat pyörittelee vehnäjauhoissa, lisää ne aivan jäisinä ja sekoittaa mahdollisimman vähän, ei taikina muutu sinisävyiseksi vaan mustikat erottuvat omina mehevinä kohtinaan.



2 kommenttia:

  1. Kauniita ja herkullisen näköisiä !
    Hyvää itsenäisyyspäivää !

    VastaaPoista
  2. Todella kauniita muffinsseja. Tein näitä ilman kuorrutetta ja koristeita ja olivat niinkin tosi hyviä. Suklaana käytin Maraboun mansikkasuklaata, sekin sopi hyvin mustikoiden seuraksi. Kiitos Ebe taas ohjeesta.

    VastaaPoista