sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Persikka-ananaspiirakka

Ananaskukkia tehdessä jäi ananasta yli ja päätin käyttää sen hyödyksi piirakkaan. No, siinä kävi niin, että tytär oli ehtinyt napsia loput ananakset iltapalaksi. Eipä tuo mitään, otettiin sitten purkkiananakset käyttöön :D


Persikka-ananaspiirakka

125 g voita tai margariinia
1 1/2 dl ruokosokeria
1 1/2 dl Siro-sokeria  (voit käyttää myös 3 dl tavallista taloussokeria ruokosokerin ja Siron tilalle)
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/4 tl kardemummaa
1 prk (235 g persikoita)säilykepersikkaa valutettuna ja pilkottuna
1 prk (137 g ananasta) säilykeanananasrenkaita valutettuna ja pilkottuna

kookosmuruseos (tein tästä vain puolikkaan annoksen)
50 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria

1. Sulata voi tai margariini. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisiinsa kermaviili ja maito. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma toisiinsa.
2. Sekoita sokeri-kananmunavaahtoon vuorotellen sulaa voita, kermaviili-maitoseosta ja kuivia aineita. Älä vatkaa liian kauan.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (25x35 cm). Ripottele pilkotut ananaksen ja persikanpalat taikinan päälle.
4. Sulata muruseokseen voi ja sekoita muut ainekset. Ripottele piirakan päälle.
5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 min.

Ripottelin muruseosta vain puolikkaan annoksen puolelle piirakalle.


 Ihan jees peruspiirakkaa. Helppo, nopea ja halpa.


Leikkasin tarjolle tulevan piirakan paloiksi, annostelin päälle vaahdotettua vaniljakastiketta, rouhaisin vaniljamyllyllä oikeaa vaniljaa päälle ja koristeeksi tuli ananaskukkia. Muutama pala koristelluista paloista jäi jääkaappiin ja yön aikana kukat olivat luonnollisesti lysähtäneet. Ihan kivoja silti :D



1 kommentti:

  1. Kaunista! Pitäisi kokeilla pian. Sinä olet niin taitava ja tarkka. Hienoa!

    VastaaPoista