Pipareita ei välttämättä tarvitse tämän enempää koristella, mutta kuorrutettakin voi lisänä käyttää jos haluaa.
Helpointa on ottaa ensin pala pois kaulitusta taikinasta ja liittää siihen seuraava väri.
Kun pala on paikoillaan, otetaan seuraavalla koolla taas keskeltä pala pois.
Näin jatketaan, kunnes pipari on halutunlainen. Palat painellaan kevyesti kiinni toisiinsa ja lopuksi otetaan isoimmalla muotilla pipari irti. Pienen kukan kuvio on painettu painomuotilla.
Valmis, paistettu pipari. Vaalea taikina on erilaista kuin piparitaikinat ja se jää matalammalle. Oikeastaan se on hauska lisäefekti, mutta vaalealla piparitaikinalla pipareista saisi tasaisempia.
Pipareita voi lisäkoristella kuorrutteella.
Sydän.
Kokeilin myös liittää erivärisiä taikinapaloja suoraan kaulitun piparitaikinan päälle ja kaulin ne kiinni taikinaan. Tästä otin piparimuotilla sydämiä.
Valmiit, paistetut piparit.