torstai 31. maaliskuuta 2016

Minions-pipariporukka ja Pieni Merenneito-pipareita

Minions-pipariporukka meni samaan aikaan tämän kakun mukana synttärijuhlille.


Tein useammalla mallilla pipareita, kun en osannut päättää mikä on hauskin. Mikä teidän lempparinne on?


Ariel-kakun mukaan lähti teeman mukaisia pipareita. Toiveena erityisesti oli Pärsky.


Merihevosia, simpukoita ja meritähtiä.


Näissä en taas osannut päättää mikä väri olisi paras, niin tein sitten useammalla värillä :)


tiistai 29. maaliskuuta 2016

Gluteenitonta juhlintaa

Kevät ja kesä on suurinta juhla-aikaa, on ylioppilasjuhlaa, rippijuhlia ja kesähäitä. Toki perhejuhlia on läpi vuoden, mutta juhlien järjestäjälle tarjoilu tuottaa päänvaivaa ajankohdasta riippumatta. Erilaiset ruokavaliot ja allergiat tulee ottaa huomioon ja leipojalle se tarkoittaa entistä enemmän tarkkuutta valmistusvaiheessa. Onneksi on olemassa helpottavia valmisaineksia, kuten esim. tämä Vuohelan Herkun suklaakakkujauhoseos. Pääsin mukaan Blogiringin kampanjaan, jossa toivottiin valmistettavan jotain hyvää juhlatarjottavaa. Tuote oli tuttu jo ennestään, sillä (keliaakikko) ystäväni on tehnyt usein suklaakakkua tällä seoksella. Eli hyväksi havaittu jo ennakkoon!

Vaikka jauhoseos on tavallaan kahvikakkua varten, niin jalostin sen vadelmatäytekakuksi ja suklaaleivoksiksi mokkapalojen tyyliin.


Valmiin jauhoseoksen käyttö on helppoa. Ei tarvitse ostaa kokonaisia paketteja gluteenittomia jauhoja kaappiin pölyttymään, jos tarvetta ei ole juhlia enempään. Valitsemalla sopivat muut valmistusaineet, saat tarvittaessa leivonnaisesta myös kokonaan maidottoman. Leipominen käy näppärästi, ainoastaan tulee huolehtia siitä, että valmistusvaiheessa tuote pysyy puhtaana gluteenista. Eli vuokaa ei jauhoteta tavallisella korppujauholla tms. Itseasiassa vuokaa ei tarvitse jauhottaa ollenkaan, kun laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin ja voitelee reunat.


Käytin sulatettua voita, mutta nähtävästi pehmennettynäkin se kävisi tai sitten pullomargariini. Sekoitin rasvan ensin jauhojen kanssa.


Vatkasin kananmunat yksitellen taikinaan mukaan.


Taikinaa ei tarvitse vatkata kuin n. minuutin ja sen jälkeen se on valmis kaadettavaksi vuokaan. Paistoin kakkua n. 25 min, mutta paistoaika riippuu paljon vuoan koosta ja uunista.


Halkaisin jäähtyneen kakkupohja kahteen osaan ja kostutin sokeroidulla appelsiinimehulla.


Täytteeksi tuli vadelmahilloa ja vaniljaista moussea (150 g vaniljatuorejuustoa, 2,5 dl vispikermaa, 3 rkl sitruunamehua, 3 liivatetta ja sokeria maun mukaan). Jos olisi ollut tuoreita vadelmia, niin olisin laittanut vielä niitäkin. Lopuksi toinen kakkukerros päälle ja jääkaappiin jähmettymään.


Sivelin kakun päälle sileää vadelmahilloa ja asettelin pakastevadelmat. Kiillepinnan tein hyytelösokerista. Kakku olisi toiminut ihan hyvin näinkin, ilman kermareunaa. Kakkupohjasta olisi saanut helposti myös kaksi pohjaa kahta juustokakkua varten.


Kakku on hyvin perinteinen, mutta se on nopea ja helppo tehdä, edullinen ja maistuu melkein kaikille sekä sen voi valmistaa hyvissä ajoin. Pohja on niin herkullinen, että samalla tekee koko juhlaväelle tarjottavan kakun eikä pelkästään gluteenitonta ruokavaliota tarvitseville. Moni välttelee viljoja muista syistä kuin keliakian takia ja tässä on se hyvä puoli, että jauhoseos ei sisällä kotimaisia viljoja missään muodossa.


Kakkupohja on sen verran mehevää, että kostutuksen kanssa tulee olla tarkkana. Helposti lipsahtaa liikaa, jos kostuttaa samaan tyyliin kuin normikakkupohjan.


Toinen juhlatarjoiluherkku on suklaaleivokset. Taikinaan tein seuraavat muutokset:

Suklaaleivokset:

1 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta
1 dl juoksevaa margariinia (käytin sulatettua voita)
0,5 dl kermaa
2 tl pikakahvijauhetta
3 kananmunaa

1. Kaada jauhoseos vuokaan ja sekoita siihen sula voi/juokseva margariini.
2. Kuumenna kerma ja sekoita siihen pikakahvijauhe. Anna hetki jäähtyä ja sekoita taikinaan.
3. Lisää kananmunat ja vatkaa n.minuutin ajan.
4. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen vuokaan (33x22 cm) ja paista 190 asteessa n. 20 min.
5. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

150 g tummaa suklaata (tarkista gluteenittomuus)
0,75dl kermaa

1. Kuumenna kerma ja kaada se pilkotun suklaan päälle. Anna sulaa n. minuutin ja sekoita tasaiseksi. Jos suklaa ei sula, käytä varovasti hetki mikrossa. Levitä suklaa kakkulevyn päälle, annan jähmettyä, leikkaa ja koristele.

Pinnalle sopisi hyvin tavallinen mokkapalakuorrutuskin :)


Suklaakakkujauhoseoksesta voi tehdä siis vaikka mitä variaatioita, kahvikakkua, täytekakkua, juustokakkua, leivoksia tai vaikkapa kuppikakkuja. Täyte- ja koristeluvaihtoehtoja on aivan rajattomasti, mutta itse leivonnaisen leipominen käy kädenkäänteessä. Ei muuta kuin juhlimaan!


P.S Vuohelan Herkulla on  meneillään gluteeniton kisa. Leivo jotain herkkua Vuohelan Herkun tuotteista ja voit voittaa huikeita Kitchen Aid-palkintoja. Kurkkaa tänne!

Yhteistyössä Blogirinki ja Vuohelan Herkku

http://www.blogirinki.fi/




tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kakkuja

Kaikenlaista puuhaa on riittänyt ja tässä välissä on tullut muutama kakkukin väsättyä :)

Ariel-kakku mansikka- ja suklaamoussella.



Minion-kakku.


Toiveena oli kolme Minion-hahmoa.


Kermakakku mansikkatäytteellä ja toiveena oli eläinhoitajaksi valmistuneelle sopiva koriste.


Lähikuvaa.


Syntymäpäiväkakku tyttären koulukaverille ja toiveena oli nuotteja sekä ikä 10 v. Arvaako kukaan mikä biisi on kyseessä :)


Ristiäiskakku, toiveena limen ja lilanvärisiä kukkia.


Lähikuvaa.


tiistai 15. maaliskuuta 2016

Suklaata

Lisää suklaata :) Kohta on pääsiäinen ja silloin suklaa on taas pop! Ensin muutama sydämellinen ystävänpäiväkonvehti, jotka ovat jääneet postaamatta.


Näissä ideana on laittaa täytteet vierekkäin ja seinämänä välissä on ohut suklaalaatta. Instagramissa on kuva konvehdeista täytettynä. Idea on peräisin Melissa Coppelin instagram-sivuilta, mutta meikäläisen konvehdit eivät ole yhtä siistejä. Lisää harjoitusta.  Jos suklaakonvehdit kiinnostavat, niin Melissan sivuja kannattaa seurata. Aivan huikeita taideteoksia!

Poikkileikkaus.


Makuna on vadelma ja vanilja.


Galaxy-salmiakkipraliineja.


Exotic fruit-praliineja.


Samalla muotilla tein pelkkiä kuoria.


Joista yhdistämällä tuli veikeitä pääsiäismunia. Pesä on pakastekylmään alkoholiin pursotettuja suklaaoksia.


Pääsiäispuput tomusokerihangella.


Iso pääsiäismuna.


Reiät on tehty jälkikäteen kuumennetuilla metallimuoteilla ja pääsiäismunan pinta on harjattu teräsharjalla epätasaiseksi. Pohja on veistettyä suklaata, joka on tomutettu kaakaojauheella ja tomuväreillä.


Kukka on tehty puolipallomuottiin valetuista suklaakuorista.


sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Synttärikakkuja

Frozen-teeman suosio jatkuu edelleen ja tässä yksi synttärikakku Anna-, Elsa- ja Olaf-hahmoilla.


Tämä mansikka-suklaahyydykekakku on koristeltu Onneli ja Anneli-hahmoilla.