Pienen pojan ristiäisiin menivät nämä sokerimassakoristeet. Täytekakkuun päätyivät tossut ja kukat, juustokakun päälle pieni kirahvinpoikanen. Nalle oli ylimääräinen varakoriste, mutta sekin päätyi cakepopsien joukkoon koristeeksi.
Kirahvi.
Tennarit ja kukat.
Nalle ja pupu.
torstai 28. elokuuta 2014
tiistai 26. elokuuta 2014
Naisellisia pipareita, osa 4
Kesäisiä leipomuksia nuoren neidin juhliin :)
Toiveena oli mustaa, pinkkiä, hopeaa ja valkoista.
Hopeinen kuviointi on tehty sapluunan avulla syötävää helmiäissprayta pipareiden päälle suihkuttaen.
Toiveena oli mustaa, pinkkiä, hopeaa ja valkoista.
Hopeinen kuviointi on tehty sapluunan avulla syötävää helmiäissprayta pipareiden päälle suihkuttaen.
sunnuntai 17. elokuuta 2014
Niiskuneitikakku
Tämäkin kakku on leivottu ja syöty jo aikoja sitten. Vähän hidasta toimintaa meikäläisellä näissä päivityksissä, kun tässä on ollut koulujen aloitukset ja töitä ja sitä sun tätä... Muistaakseni kakun välissä oli mansikkaa eli ihan perusmansikkakakku siis. Kuorrutus on sokerimassaa kuten koristeetkin :D
Pieni leppäkerttutyttö lennähti kukkaan.
Pieni leppäkerttutyttö lennähti kukkaan.
perjantai 1. elokuuta 2014
Mansikkapie
Tämä ohje löytyy vanhasta blogistani, täältä. Tällä kertaa leivoin piirakan gluteenittomana. Vaihdoin vain vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin :)
Mansikkapiirakka
Paitaikina (huom! ohje 2:lle piirakalle):1/2 dl appelsiinimehua
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl vaniljasokeria
200 g voita
1. Sekoita appelsiinimehu, muna, sokeri ja suola pienessä kulhossa.
2. Sekoita vehnäjauhot+vaniljasokeri. Lisää siihen paloiteltu voi ja hakkaa rasva veitsellä jauhojen sekaan.
3. Lisää nesteseos ja sekoita taikina haarukalla sekaisin. Peitä taikina tuorekelmulla ja laitaa jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Ota taikina kylmästä ja jaa se kahtia. Jos et heti käytä toista taikinapuolta, se säilyy jääkaapissa n.3 päivää tai pakastimessa n.kuukauden.
4. Kaaviloi taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi, halkaisijaltaan 26 cm pohjaksi. Poista leivinpaperi päältä.
5. Kumoa taikinapohja 22 cm piirasvuokaan. Irrota toinen leivinpaperi ja painele taikina kiinni vuoan pohjaan ja laidoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.
6. Peitä piirakkapohja leivinpaperilla ja levitä painoksi kuivattuja herneitä, niin ettei pinta kohoile paistamisen aikana. Paista paipohjaa ensin 10 min 180 asteessa. Poista paperi ja herneet. Jatka paistamista 10-15 min. kunnes paipohja on pinnaltaan kullanruskea.
7. Jäähdytä paikuori ennen täyttämistä.
Mansikkakuorrutus:
1/2 l tuoreita mansikoita
2 dl sokeria
2 1/2 rkl maizenaa
1 dl vettä
Mansikkatäyte:
1 l tuoreita mansikoita (laitoin reilummin)
1. Soseuta puoli litraa mansikoita kattilassa.
2. Sekoita sokeri ja maizena keskenään ja lisää seos mansikoiden joukkoon. Lisää 1 dl vettä.
3. Kiehauta matalalla lämmöllä. Sekoita tasaisin välein. Anna seoksen poreilla hiljalleen, kunnes alkaa saostua. Siivilöi mansikkakuorrutus ja jäähdytä se.
4. Asettele tuoreet mansikat paikuoren päälle vuokaan. Kaada jäähtynyt mansikkakuorrutus mansikoiden päälle. Laita piiras kylmään vähintään kahdeksi tunniksi.
Mansikkapiirakka
Paitaikina (huom! ohje 2:lle piirakalle):1/2 dl appelsiinimehua
1 kananmuna
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl vaniljasokeria
200 g voita
1. Sekoita appelsiinimehu, muna, sokeri ja suola pienessä kulhossa.
2. Sekoita vehnäjauhot+vaniljasokeri. Lisää siihen paloiteltu voi ja hakkaa rasva veitsellä jauhojen sekaan.
3. Lisää nesteseos ja sekoita taikina haarukalla sekaisin. Peitä taikina tuorekelmulla ja laitaa jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Ota taikina kylmästä ja jaa se kahtia. Jos et heti käytä toista taikinapuolta, se säilyy jääkaapissa n.3 päivää tai pakastimessa n.kuukauden.
4. Kaaviloi taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi, halkaisijaltaan 26 cm pohjaksi. Poista leivinpaperi päältä.
5. Kumoa taikinapohja 22 cm piirasvuokaan. Irrota toinen leivinpaperi ja painele taikina kiinni vuoan pohjaan ja laidoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin puoleksi tunniksi.
6. Peitä piirakkapohja leivinpaperilla ja levitä painoksi kuivattuja herneitä, niin ettei pinta kohoile paistamisen aikana. Paista paipohjaa ensin 10 min 180 asteessa. Poista paperi ja herneet. Jatka paistamista 10-15 min. kunnes paipohja on pinnaltaan kullanruskea.
7. Jäähdytä paikuori ennen täyttämistä.
Mansikkakuorrutus:
1/2 l tuoreita mansikoita
2 dl sokeria
2 1/2 rkl maizenaa
1 dl vettä
Mansikkatäyte:
1 l tuoreita mansikoita (laitoin reilummin)
1. Soseuta puoli litraa mansikoita kattilassa.
2. Sekoita sokeri ja maizena keskenään ja lisää seos mansikoiden joukkoon. Lisää 1 dl vettä.
3. Kiehauta matalalla lämmöllä. Sekoita tasaisin välein. Anna seoksen poreilla hiljalleen, kunnes alkaa saostua. Siivilöi mansikkakuorrutus ja jäähdytä se.
4. Asettele tuoreet mansikat paikuoren päälle vuokaan. Kaada jäähtynyt mansikkakuorrutus mansikoiden päälle. Laita piiras kylmään vähintään kahdeksi tunniksi.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)