Meillä on lasten serkuksia vappua viettämässä ja tein heille churroja herkkupaloiksi. Simaa, churroja sekä suklaakastiketta. Kyllä tällä reseptillä vappu sujuu makeissa tunnelmissa :D
Churrot
2 1/2 dl vettä
100 g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 sitruunan kuoriraaste ja 1/2 rkl sitruunanmehua (voi jättää poiskin)
Paistamiseen: 5 dl rypsiöljyä
Pinnalle:
1 dl sokeria
1 1/2 tl kanelia
1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
2. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.
3. Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
4. Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.
Suklaakastike on helppo tehdä. Noin puoli desiä kuohukermaa kuumennetaan ja siihen sekoitetaan paloiteltu tumma suklaa, noin 150 g. Sekoitetaan kiiltäväksi, paksuksi kastikkeeksi.
Churrokasa katosi nopeasti.