Ohjeen perustana käytin Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjan ohjetta suklaakakku speltistä.
Gluteeniton tiramisukakku
200 g laktoositonta voita
4 kananmunaa
2 1/2 dl tummaa sokeria (ruokosokeria tai intiaanisokeria)
3 1/2 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata (tarkista suklaan gluteenittomuus)
1/2 dl laktoositonta kuohukermaa
Kostutus:
1 dl vahvaa, kylmää kahvia
2 tl tummaa sokeria
Kuorrutus:
1 prk Valion tiramisurahkaa
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan
Päälle:
suklaarouhetta
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe toisiinsa. Lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita suklaarouhe kevyesti mukaan.
3. Kaada taikina gluteenittomalla korppujauhoilla tms. leivitettyyn irtopohjavuokaan (24 cm) ja paista 175 asteessa, uunin alaosassa n.40-45 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
4. Sekoita sokeri kahviin ja anna hetken sokerin sulaa. Voit lisätä sokerin lämpimään kahviin ja vasta sen jälkeen jäähdyttää se, niin sokeri sulaa helpommin. Pistele kakkuun cocktailtikulla reikiä ja kostuta kahvilla.
5. Sulata kuorrutuksen suklaa, vatkaa kuohukerma ja lisää siihen tiramisurahka ja sulanut, hetken jäähtynyt suklaa. Mausta tomusokerilla maun mukaan. Ripottele suklaarouhetta päälle.
Kakun voisi myös leikata kahteen osaan ja täyttää täytekakun tapaan :D
Mietinkin jo uuden vuoden kakun teemaa ja tässähän se tuli! :) Itse kostutan kakut lähestulkoon aina mustalla kahvilla ja siitä on vain tykätty. En tosin sokeroi sitä. Välillä olen sortunut kokeilemaan erilaisia mehuja, vaniljamaitoa jne., mutta ne tekevät kakusta ällömakean. Siksi olen turvautunut useimmiten suosiolla kahviin :) Ihana kakku!
VastaaPoistaNaminam, tämä resepti niin menee testattavien pinoon, gluteenitonta tarvitsee aina vähän väliä :)
VastaaPoista