Sivut

lauantai 17. marraskuuta 2012

Gluteeniton tiramisukakku

Gluteenittoman suklaakakun leivoin jo jokin aika sitten ystäväni tupareihin. Ohjeessa jauhoina oli spelttiä, mutta vaihdon sen gluteenittomiin jauhoihin. Kahvin maku leivonnaisissa jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta tässä kahvi ei minusta tule mitenkään liian pistävästi esiin.


Ohjeen perustana käytin Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjan ohjetta suklaakakku speltistä.

Gluteeniton tiramisukakku

200 g laktoositonta voita
4 kananmunaa
2 1/2 dl tummaa sokeria (ruokosokeria tai intiaanisokeria)
3 1/2 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata (tarkista suklaan gluteenittomuus)
1/2 dl laktoositonta kuohukermaa

Kostutus:
1 dl vahvaa, kylmää kahvia
2 tl tummaa sokeria

Kuorrutus:
1 prk Valion tiramisurahkaa
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan

Päälle:
suklaarouhetta

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe toisiinsa. Lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita suklaarouhe kevyesti mukaan.
3. Kaada taikina gluteenittomalla korppujauhoilla tms. leivitettyyn irtopohjavuokaan (24 cm) ja paista 175 asteessa, uunin alaosassa n.40-45 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.
4. Sekoita sokeri kahviin ja anna hetken sokerin sulaa. Voit lisätä sokerin lämpimään kahviin ja vasta sen jälkeen jäähdyttää se, niin sokeri sulaa helpommin. Pistele kakkuun cocktailtikulla reikiä ja kostuta kahvilla.
5. Sulata kuorrutuksen suklaa, vatkaa kuohukerma ja lisää siihen tiramisurahka ja sulanut, hetken jäähtynyt suklaa. Mausta tomusokerilla maun mukaan. Ripottele suklaarouhetta päälle.

Kakun voisi myös leikata kahteen osaan ja täyttää täytekakun tapaan :D



2 kommenttia:

  1. Mietinkin jo uuden vuoden kakun teemaa ja tässähän se tuli! :) Itse kostutan kakut lähestulkoon aina mustalla kahvilla ja siitä on vain tykätty. En tosin sokeroi sitä. Välillä olen sortunut kokeilemaan erilaisia mehuja, vaniljamaitoa jne., mutta ne tekevät kakusta ällömakean. Siksi olen turvautunut useimmiten suosiolla kahviin :) Ihana kakku!

    VastaaPoista
  2. Naminam, tämä resepti niin menee testattavien pinoon, gluteenitonta tarvitsee aina vähän väliä :)

    VastaaPoista