torstai 13. elokuuta 2015

Suklaan lumoissa

Vaikka säät eivät suosi suklaankäsittelyä, en ole malttanut pysyä poissa konvehtien eli praliinien teosta. Uusilla suklaaväreillä (kylmät sävyt ja lämpimät sävyt) oli hauska kokeilla kaikenlaisia kuviointeja ja suklaat tuli hyödynnettyä tyttären synttärikemutarjoiluissa.

Tyttärelle leppäkerttuja.


 Avaruusilmettä salmiakkipraliineissa.


Lähikuvaa.


"Kivi"konvehdit on täytetty amarulasuklaaganachella.


Täyte.


Näissä on vadelma-punaherukkatäyte ja kuori valkosuklaata.


Syksyn tunnelmaa.


 Pieni suklaatyö, maapallo ja praliinit.


Maapallo.


 Puolipalloissa  kahvi-kanelisuklaatäyte.


Punaista ja kultaa.


Maitosuklaata ja kultaa.


Hyvät ohjeet konvehtien tekoon löytyy Kermaruusun blogista, täältä. Joulua varten pitää alkaa jo suunnitella uutta konvehtikokoelmaa :)



18 kommenttia:

  1. Upeita, ei voi muuta kuin ihmetellä miten joku osaa.. :)

    VastaaPoista
  2. Oih, mä en kestä miten ihania! :D saisko näiden värikkäiden konvehtien teosta vaikka ohjevideota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kyllä kiva tehdä enemmänkin noita videoita, mutta se kuvaaminen on niin onnetonta meikäläisellä. YouTubesta onneksi löytyy vinkkejä vaikka kuinka paljon :)

      Poista
  3. Ei kertakaikkiaan, miten ihmeessä nämä on tehty?! Tuo maapallokin! Olet niin mestari!!

    T:Maria (a.k.a Adan äiti) Marian kakuista https://www.facebook.com/pages/Marian-Kakut/153214054839316?ref=ts&fref=ts

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Maapallo oli aika helppo tehdä. Suklaavärillä maalaamista vain :)

      Poista
  4. Ihania! Kultaiset sydämet on uljaita. Leppäkerttuja ei kai tohtisi edes syödä :)

    VastaaPoista
  5. Vau! Kertakaikkisen upeita! Kuinka paljon pitää harjoitella että niistä tulee noin hienoja? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat ensimmäiset tällä tavoin värjätyt konvehdit eli ei kovin paljoa tarvitse harjoitella. Suklaan temperointia olen tehnyt jo useampaan kertaan ja yleensä konvehtien tekemistä. Siinä on enemmänkin sellaista harjoittelemista :)

      Poista
  6. Apua miten ihania! Ihastuin etenkin noihin leppäkerttuihin! :)

    VastaaPoista
  7. Ihan mahtavan upeita,etenkin nuo leppikset!

    VastaaPoista
  8. Vau, näyttää upealta! Itse pidän leivonnasta, koska siinä voi käyttää luovuutta, mutta en tiennyt että sen voi viedä näinkin pitkälle!

    VastaaPoista
  9. Kiitoksia paljon kaikille kivoista kommenteista :)

    VastaaPoista
  10. Mitä suklaata käytät konvehteihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä milloinkin on saatavissa. Olisi kiva ostaa oikein hyviä suklaita esim. Valrhonan suklaita, mutta ne ovat kalliita ja vaikeasti saatavana. Usein käytän Fazerin tummaa 47%, tavallista maitosuklaata ja valkosuklaassa Maraboun suklaata.

      Poista
  11. Mitä suklaata käytät konvehteihin?

    VastaaPoista