Pavlovaleivokset
4 valkuaista
2 1/2 Siro-sokeria
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua
2 1/2 tl maissitärkkelystä
n. 6 palaa tummaa suklaata
1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kaada mukaan etikka tai sitruunanmehu. Lisää vähitellen sokeria koko ajan vatkaten. Lisää maissitärkkelys siivilän läpi ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.
2. Sulata suklaa.
3. Levitä marenkia leivinpaperin päälle lusikalla n. 8 kpl pyöreitä marenkiympyröitä leivoksen pohjiksi.
4. Laita pursotinpussiin haluamasi tylla tai käytä pussia ilman, jos haluat. Levitä sulaa (ei kuumaa) suklaata raidoiksi pursotinpussin laidoille ja kaavi loppu marenki keskelle. Pursota jokaisen marenkiympyrän reunoille marenkireunus.
5. Paista marenkeja 100 asteessa noin tunti, kunnes ovat pinnalta kiinteitä ja irtoavat leivinpaperista. marengin kuuluu jäädä sisältä tahmaiseksi.
6. Anna jäähtyä ja täytä haluamallasi tavalla (esim. kermarahka+ marjat tai hedelmat, diplomaattikreemi, suklaavaahto jne..)
Nähin tuli täytteeksi vaniljaista kermavaahtoa ja marjoja. Leivoksen sisällä on lisää marjoja.
Pavlova ei paljon koristeita kaipaa. Ruiskaunokit sopivat hyvin marjojen kaveriksi.
Näitäpä nyt vilahtelee monissa blogeissa. Herkullisen näköisiä! Suklaa on varmasti kiva lisä näihin..
VastaaPoistaIhania, myös näin keliaakikon näkökulmasta! Nam!
VastaaPoistaMä oon ollut varmaan vuoden jo tekemässä bongaamia fariinisokeripavlovaleivoksia :) Kuulostaa niin superhyvältä, niin kun tosin nää sunkin tekemät!
VastaaPoistaEmmi L.
Nam!!
VastaaPoista