Ensimmäisenä testasin pappilan hätävara-tyyppistä aamun aloitusta tai välipalaa. Tälläisen voisi hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin ja sieltä olisi lasten helppo napata kulhollinen hyvää ja terveellistä välipalaksi koulun jälkeen. Mysli pehmenee jääkaapissa, mutta se ei haittaa. Mukana on usein pähkinöitä, siemeniä tai muuta rouskuvaa, joka kestää kosteutta. Tyttäreni suosikki on Hedelmä&pähkinä 7-viljan mysli. Vaahto voi olla marjarahkaa, jogurttia tai mitä vain.
Hyvää!
Seuraavaksi tein tyttäreni suosikkeja, välipalakeksejä. Tässä voi myös hyvin käyttää mitä vain myslimakua, mutta käytin Dr.Oetkerin Crunchy Nut-mixiä. Siitä tuli suosikkini näihin leivonnaisiin.
Välipalakeksit
170 g voita
2 dl fariinisokeria
1 dl hunajaa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
3 1/2-4 dl vehnäjauhoja
3 dl Dr.Oetkerin Vitalis Crunchy Nut-mixiä
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinsoodaa
200 g tummaa suklaata
1. Vatkaa sähkövatkaimella fariinisokeri, voi, hunaja, kananmunat ja vaniljasokeri suuressa kulhossa vaahdoksi.
2. Lisää jauhot+leivinsooda ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Lisää kaurahiutaleet, mysli ja pilkottu suklaa. Sekoita hyvin.
4. Nostele lusikalla nokareita uunipellille, leivinpaperin päälle tai tee noin sormenpaksuisia pötköjä. Jätä leviämisvaraa.
5. Paista keksejä 180 asteessa 9-10 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeat.
Tytär otti keksejä mukaan kouluun. Pitkä päivä, joten energiaa tarvitaan.
Omenoita on vilahdellut enemmän tai vähemmän joka blogissa ja niin täälläkin. Omenat ovat syksyn parasta antia. Ainakin minusta :D
Paistettu omenajuustokakku
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kanamuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl Dr.Oetker Vitalis Crunchy Nut-mixiä
1 tl vaniljasokeria
Omenatäyte:
400 g eli 1 litra omenanpaloja
50 g voita
1 dl fariinisokeria
1-1 1/2 tl kanelia
Juustotäyte:
600 g Philadelphia tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurtttia
1,5 dl sokeria
3 rkl maizenaa
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
3 kananmunaa
Päälle:
omenanviipaleita
1,5 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
1. Tee ensin omenatäyte. Kaada pilkotut omenanpalat kattilaan, lisää fariinisokeri ja voi. Kuumenna kattilaa ja keitä miedolla lämmöllä omenanpalat pehmeiksi, mutta siten, että pysyvät vielä hyvin paloina. Odota, että liika neste haihtuu pois. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaneli. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vaahtoa sekoittaen. Sekoita mukaan vehnäjauho, Crunch-mysli ja vaniljasokeri. Voit hakata myslin pienemmäksi muruiksi muovipussin sisällä ennen lisäämistä. Laita irtopohjavuoan (halk.24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, noin 3 cm ylöspäin. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Vatkaa täytteen ainekset sekaisin, tasaiseksi seokseksi. Kääntele jäähtyneet omenanpalat varovasti täytteeseen. Ota vuoka pois jääkaapista ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta.
4. Lado ohuet omenanviipaleet kakun päälle. Sekoita kaneli fariinisokeriin ja ripottele omenanviipaleiden päälle. Jos haluat vaaleamman kakkupinnan, käytä tavallista sokeria fariinisokerin sijaan.
5. Paista kakkua 175 asteessa noin tunnin ajan. Kakku saa olla keskeltä hiukan hyllyvää pois otettaessa, täyte jähmettyy lisää jäähtyessään.
Omenien jäähtyessä tehdään taikina. Crunchyt ovat crunchyjä, joten niitä voi möyhentää hiukan.
Taikina tarttuu helposti käsiin. Käytä jauhoja apuna taikinan levityksessä.
Omenat käännellään täytteeseen varovasti, jotta palat säilyvät paloina eivätkä muussaannu.
Päälle omenanviipaleita...
.....ja kanelia sekä fariinisokeria.
Valmis kakku.
Maku vain parani parin päivän aikana, mitä kakku ehti ollakaan jääkaapissa :D
Muiden kampanjaan osallistuneiden postauksissa vilisi myös paljon omenaleivonnaisia ja keksejä eli samoja aatoksia pyöri useammankin mielessä. Omena-aika :)
Myslit muissa blogeissa:
Kaakao kermavaahdolla
Meanwhile in Longfield
Marsipaanipossu
Hetkiä
Amalian helmiä
Maistuis varmaan sullekin
Kokit ja Potit
KakkuKatri
Pala elämää
Pullahiiri
Pieces of Miracles
Joskus jostain voi innostua tosi paljon, mutta eihän se ainakaan leivonnassa haittaa. Herkullisen näköisiä kaikki. :)
VastaaPoistaKiitos, onneksi ei haittaa. Paitsi ehkä varatalon linjat kärsivät vielä lisää, ainakin meikäläisellä :D
PoistaInnostuit :) Meilläkin nuo crunchyt saivat suuren suorion. Ihan kuin olisi keksejä syönyt. Olen monena iltana istuskellut tuolla tv:n ääressä ja napostellut noita suoraan purkista. Sopi muuten ihanasti kinuskin kanssa täytteeksi noihin tekemiini crunchy-suklaapatukoihin. Herkullista!
VastaaPoistaJuu, hiukan mopo karkasi käsistä :D Ne tekemäsi suklaapatukat näyttivät aivan syntisen hyviltä, nam!
Poista