perjantai 4. tammikuuta 2013

Royal

Monessa blogissa on tänä jouluna ollut Royal-kääretorttua, koska Leaf lähetti muutamille bloggaajille herkulliselta kuullostavan ohjeen kera Royal-suklaapatukoita (3kpl). Sain myös paketin ja tein ohjetta mukaillen ystävälleni jouluhalon ennen joulua. Vein leipomuksen illalla perille, siksi vain yksi epämääräinen kuva kakusta:


Jouluinen Royal-kääretorttu

Torttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

80 g voita
3,5 dl tomusokeria
3 Royal-maitosuklaapatukkaa
3 rkl kaakaojauhetta
120 g maustamaton tuorejuustoa (käytin appelsiininmakuista tuorejuustoa hiukan enemmän)

Kuorrutus:
8 Royal-tummasuklaapatukkaa
2 dl kermaa (kiehauta kerma ja kaada paloitellun suklaan päälle.Sekoita kiiltäväksi ja tasaiseksi)
(Minulla oli liian vähän tuota suklaata, joten vähensin myös kerman määrää. Seos ei ehtinyt jähmettyä tarpeeksi tai kermaa oli sittenkin liikaa. Vatkasin vispikermasta kermavaahdon ja lisäsin siihen jäähtyneen suklaa-kermaseoksen. Lisäsin sokeria makeutukseksi. Niinpä kuorrutuksesta tulikin suklaakermavaahto)

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä ohut kerros taikinaa leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa noin 10 min. Kääri lämmin pohja pyyhkeen avulla rullalle ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota täytettä varten huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa. Lisää joukkoon sulatettu maitosuklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi.

3. Avaa täytekakkurulla, levitä täyte pohjalle ja kääri kääretortuksi. Tasoita rullan päät veitsellä ja levitä kuorrutus rullan päälle. Voit vetää haarukalla kuvioita pinnalle. Koristele esim. suklaaraasteella ja vadelmilla.


1 kommentti:

  1. Hyvää oli. Luulimme suklaan olevan ruskeaa fazerinaa? Päällinen todella herkullinen! Namnam....

    VastaaPoista