sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kakku hautajaisiin

Ystäväni soitti perjantaina ja hälytti kakun tekoon. Sekaannuksen vuoksi kakku oli jäänyt tilaamatta hänen enonsa hautajaisiin. Hautajaiset olivat jo seuraavana päivänä, lauantaina. Heti soiton jälkeen aloin vatkaamaan kakkutaikinaa ja haalimaan täyteaineksia. Onneksi toiveena oli ihan perusmansikkakakku, joten kakun leipominen onnistui helposti.

Kakku haetiin aamulla ja sitä ennen olin tehnyt mansikkapäällisen sekä pursottanut kermat.


Kakun päälle toivottiin kukkia, mutta kallat tai liljat eivät olisi ehtineet kuivua tarpeeksi. Tai ainakin rikkoutumisriski olisi kasvanut. Siksi tein sokerimassasta pieniä, ohuita pikkukukkia. Kukat kiinnitin hortensiakukkamuotilla otetun valkoisen laatan päälle. Näin mustat kukat eivät värjää kermavaahtoa ja kukka pysyy muutenkin paremmin ehjänä.2 kommenttia:

  1. Mnusta kakku olisi kauniimpi ilman kukkia. Mustat kukat eivät oikein sytytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku olikin hankala tapaus, kun tilaus tuli niin lyhyellä varoitusajalla. Muuta ei nyt tullut mieleen kuin nuo mustat kukat, kun kukkia toivottiin ja enää ei ehtinyt liljoja tai kalloja tehdä. Toivottavasti hautajaisiin ei tarvitsisi kovinkaan usein kakkuja tehdä, sillä ne ovat niin surullisia juhlia. Elämän kiertokulkuun tosin kuuluu sekin puoli.

      Poista