Blogini tarina

Blogini tarina alkoi vuoden 2007 alussa, vaikka vielä silloin en arvannut alkavani bloggaajaksi. Olin nuorimmaisen tyttäreni kanssa äitiyslomalla ja eksyin netissä surffaillessani kakkublogeihin. Blogien olemassaolosta en edes tiennyt. Ihastuin ikihyviksi upeisiin koristeisiin ja kakkuihin, jollaisia en ollut koskaan ennen nähnyt. Kakkuja olin leiponut aiemminkin, mutta monista materiaaleista ja tarvikkeista ei ollut minkäänlaista tietoa. Ensimmäisiä blogeja, joita tutkailin ja joista oppeja hain ensimmäisiin omiin yritelmiini olivat esim.: Ullanunelma, Merja askartelu- ja leivontablogi, Kaurislapsen kakkuja ja  Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie.

Innostus kasvoi ja kummityttöni avustuksella lähetin ensimmäiset kuvani tuotoksista Ullanunelmaan lukijoiden kakkukuviin. Kuvia kertyi niin paljon, että Ulla teki niistä oman kategorian. Moni muukin sai oman kategoriansa. Tässä vaiheessa kommentoijat alkoivat toivoa, että tekisin oman blogin. Jälleen kummityttöni ystävällisellä avustuksella sain omat sivut aikaan Vuodatukseen. Paljon oli opeteltavaa sekä tietokoneista, kuvaamisesta ja kaikista eniten monista leivontaan sekä koristeisiin liittyvistä tekniikoista. Tästä alkoi 5-vuotinen "ura" Vuodatuksen bloggaajana.

Kunnes tuli vuosi 2012 ja ilmoitus Vuodatukselta heinäkuun 25.päivä, että kaikki kuvat vuoden 2009 jälkeen on menetetty, jotka ovat olleet Vuodatuksen kuvapalvelimella. Näin kävi minulle ja monelle muullekin. Oma ratkaisuni oli aloittaa uusi blogi täällä Bloggerissa ja jättää vanha blogi taakse.

Moni kysyi jo entisen blogin aikaan, että mistä tulee nimi Mansikkamäki? Mansikkamäki on Helme Heinen lastenkirja, jossa seikkailee Uljas af Kukko, Pietu-possu sekä Eino-hiiri. Heille sattuu monenmoisia seikkailuja maatilalla ja niistä olen lukenut lapsilleni. Koska mekin asumme maatilalla, mansikanpunaisessa talossa, oli blogin nimen valinta helppoa. Täällä vain seikkaillaan maalaiselämän lisäksi leivonnan ihmeellisessä maailmassa.MANSIKKAMÄKI

On Paratiisi aivan salainen, lumoava paikka, talon-alainen.
On siellä kakkua ja marmelaatia, enemmän kuin kukaan voisi vaatia.
On hunajaa ja marjamehua. Myös suklaan määrää täytyy kehua.
Ei antimia liene puuttunut, vaan mihin saparo on juuttunut.

( Mansikkamäki, Helme Heine)

Tervetuloa Mansikkamäkeen, terveisin Ebe : )