Piparkakkutalojen kaavoja

Valio
K-ruoka.fi   (useita erilaisia)
Myllyn Paras (mökki)
Sunnuntai  (useita erilaisia)
Yhteishyvä 

Piparikirkko

Lastenvaunut
Pyöreä torni
Pieni kerrostalo
Piparkakkutalo (Victorian House)
Piparkakkutalo (Victorian House)
Ruokatieto (erilaisia, mm. linna, reki+porot..)
Ruokala
Kotiliesi
Dansukker
Minitalo kupin reunalle
Paloauto
Traktori (Rouva V)
Piparkakkulinna (DanSukker)
Moottorisaha yms. (ei kaavoja)

Erikoinen kirkko
Piparkakkumajakka (Makeaa-blogista)
Keinuhevonen
Eiffel-torni 
Piparkakku-Martti (Autot-elokuvasta) 
Pieni mökki (Sweetopia) 
Pieni huvila
Korkea huvila 
Piparikirkko ja -talo

Eben kaavat:

Pieni piparienkeli 
Tilda-talo
Maalaistalo
Pienen pieni mökki
Satupuu
Maitolaituri
Seimi
Kaarevakattoinen pikkutalo
Piparkakkukorkokengät
Piparinen lintuhäkki 
Koristeellinen piparkakkukerrostalo
Frozen-linna


Floralle suunnittelemani vanhat kaavat, mutta ruotsiksi (Milda)):
Viidakko
Robotti  
Merirosvolaiva 
Karuselli
Juna

Piparkakkutalon kokoaminen pikeerillä


Muuta hauskaa piparista:
Piparkoogimaania
Moha Konyha
De koekenbakkers

23 kommenttia:

 1. Sulla oli vuodatuksen puolella upeita kuvia piparitaloista ja muista piparitöistä, milloin saisit niitä tänne? olisi kiva, jos edes kokoaisit niistä jonkun kuvakoosteen tänne, oli aina niin kiva lähteä hakemaan sieltä ideoita omiin piparijuttuihin jo vain kuvia katselemalla. Sulla oli mys hienot vaihekuvat muumitalon rakentamisesta, saisitkohn nekin laitettua? niistä olisi paljon hyötyä, itse kun en muumitalossa ole vielä onnistunut, ja vielä sun vinkit jäi viime vuonna testaamatta. Myös oli kuva hienosta Peppi Pitkätossun Huvikummusta, joka munkin piti tänä vuonna toteuttaa, ja sun talosta sai paljon hyviä uudistusvinkkejä siihen kirjan ohjeeseen, josta se alkuperäinen oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :) Tarkoitus olisi saada niistä vanhoista jutuista jotain kasaan, mutta urakka on ihan valtava. Vanha blogi ei vieläkään ole auki, siitä olisi apuja, vaikkei kuvia olekaan. En saa myöskään vanhaa blogia bloggeriin siirrettyä. Yritän parhaani, mutta melkein pitäisi palkata sihteeri kuvia ja juttuja setvimään :D

   Poista
  2. Hei, olen etsiskellyt ohjetta juuri Pepin huvikummusta, tänä vuonna olisi tarkoitus toteuttaa se...mistähän löytäisin ohjeen? Mikä kirja? Kiitollisena vastauksesta ja hyvää joulunaikaa toivottaa Sanna

   Poista
  3. ruotsinkielisestä kirjasta pepparkakshus & mera julbus löydät tuon huvikummun ja monia muita hauskoja piparkakkutaloohjeita sekä kaavoja :)

   Poista
  4. Jenni ehtikin jo vastata :D Se on todella hyvä kirja, mutta harmi että ei ole suomenkielistä versiota. Onnistuu kyllä kouluruotsillakin, mutta enemmän saisi kirjan ohjeista irti, jos vain osaisin paremmin ruotsia :)

   Poista
 2. Kiitos näistä hyvistä linkeistä! Yritin tuota kulhoa ihan valmistaikinasta, melkein onnistuin;) Nuo sydänten alareunat valuivat sen verran että kun valmiin kipon kääntää oikeinpäin, niin ei niitä enää tunnista sydämiksi. Vaivasin osaan taikinaa lisää jauhoja, mutta menestys oli yhtä huono. Lähetin miehen ja tyttären kauppaan hakemaan lisää taikinaa, teen vielä yhden yrityksen ihan yhdestä pyöreästä palasta ja kun taikina on kulhon (Kerman Saven vanha ruskea jälkkärikipon kokoinen astia) päällä, teen siihen reikiä pienellä kukkamuotilla. Nämä epäonnistuneet tuo tytär saa käyttää glögi-juustokakkujen pohjiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulhojen teossa yksi hyvä kikka on palojen asettelujen jälkeen laittaa kulho pipareineen jääkaappiin ja antaa kunnolla jähmettyä. Silloin taikina ei valu ihan yhtä helposti. Taikinoissakin on eroja ja minusta Myllyn Paras ei valu yhtä helposti kuin Sunnuntai. Samoin piparin paksuus vaikuttaa. Paksu pipari kypsyy kauemmin ja valuu siten helpommin, osaksi senkin vuoksi kun on raskaampi. Epäonniset piparit voi onneksi aina hyödyntää leivonnassa :D

   Poista
 3. Kiitos Ebe, tuo paksuus taisi olla se kriittinen kohtani. Pidin kyllä kylmässä mutta vain vähän aikaa kun pelkäsin kipponi saavan räsähtävän lämpöshokin...nyt tein pahvisten pienten Bruno-piirasvuokien päälle, kaulitsin ohuemmaksi, annoin olla kylmässä ihan kunnolla ja vot! En laittanut foliota, lähtivät kohtalaisen hyvin irti siltikin (yhtä vuokaa käytin jopa kahdesti)ja sisäpintaan ei tullut foliosta epätasaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, että onnistui :D Nuo kulhot ovatkin hauskoja. Viime vuonna tein niitä mekkojuttuja eli käänsin paistuneen kulhon väärinpäin ja tein siitä mekon Barbille. Kuvat vain jäivät sinne vanhaan blogiin :(

   Poista
  2. Eksyin tuon pahvivuokan myötä vierailulle eräälle sivustolle ja olikin jonkun kisan viimeinen tunti käsillä. Vaikka koristelut ovat edelleen tekemättä, kävi näin:
   http://satatapaa.fi/tilaus/

   Aikanaan tulevasta palkinnosta kuuluu kyllä provisiot ja isot kiitokset Ebelle:)

   Ja ainakin voin vähän auttaa tuossa moottorisahan "käynnistysongelmassa", sain kuvan näkyviin tuolta:

   http://storaaleberg.blogspot.fi/2011/12/pepparkaksbygget.html

   Poista
  3. Onneksi olkoon! Ihania kulhoja ja todella siistejä. Ovat kauniita vaikka ilman koristelujakin :D

   Poista
 4. Hah, en muista enää missä noista ihanista piparikirkoista/taloista kyselin kondiittorin sokerin korvaamisesta panímosokerilla, joten kirjoitan tänne... eli testasin panimosokerin kuumentamista pannulla, ja huomasin sen lähtevän ruskistumaan melko helposti, joten toisella kerralla laiton hellan pois päältä heti, kun sokeri oli sulanut, ja näin sain sen pysymään kirkkaana. Sokeri pysyi sulana melko pitkään pannulla, mutta kokeillessani kiinnittää pipareita jähmettyi hyvin nopeasti, eli nähdäkseni tässä asiassa panimosokeri korvaisi hyvin kondiittorin sokerin, mutta entä uunissa ikkunoita tehdessä? ajattelin tänään illalla tehdä vielä kotiin muumitalon ja serkuille pipariseimen, jolloin myös ajattelin kokeilla miten panimosokeri uunissa käyttäytyy, mutta jos joku tietää, ettei onnistu niin kävisin ostamassa jotakin karkkeja ikkunoihin... mutta tulen sitten kertomaan tulokset! :D

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Ihania, herkullisia ja Kivan näköiisä Pipari juttuja.
  Tykkään myös tehdä Käsillä, Joluna Piparitalon ja koristella pipareita.
  Kiitos sain kivoja uusia vinkkejä.

  Kiehtovia Jouluvalmisteluja ja pipari juttuja. HYMY

  Terveisin Heini

  VastaaPoista
 6. Apua! Paistoin juuri merirosvolaivan osat ja nyt vasta tajusin ettei kaavoissa ole kuvaa valmiista paatista eikä kasausohjetta! Onko kellään missään kuvaa tai ohjetta helpottamaan kasausta? En löydä googlettamallakaan! mononlau@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jo vastaus myöhässä, mutta täältä löysin yhden kuvan http://sunnuntaipiparitalo.fi/kuva?id=582&sort=&page=62 Omat kuvani tuhoutuivat Vuodatuksen kuvagallerian hajottua.

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Löysin hienon Satupuun ja aioin tehdä lapsenlapsille. Kaava ei kummankaan avaudu. Voisiko sen saada vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä vika, Minulla kyllä avautui. Jos vielä tarvitset kaavoja, niin voin laittaa sähköpostilla. Laita viestiä ebetys@luukku.com

   Poista
 9. Gingerbread houses are the best ones for these animations.

  Regards,
  face cleanser

  VastaaPoista
 10. Gingerbread is Soft in the focuses, fresh on the edges, impeccably flavored, molasses, and earthy colored sugar-improved occasion goodness.

  Regards
  Friend

  VastaaPoista
 11. Walpole remade the current house in stages beginning in 1749, 1760, 1772, and 1776. These additional Gothic elements, for example, pinnacles and towers outside and elaborate design inside to make "gloom" to suit Walpole's assortment of savant objects, standing out from the more happy or "riant"[2] garden.

  Regards
  friend

  VastaaPoista
 12. Out West coffee is small-batch roasted to maximize flavor: Loring Smart Roasters are the most efficient roasting equipment in the industry. The coffee roasting process used is 80% more efficient and generates 80% less toxic emissions than traditional roasters. Exceptionally precise roasting of the beans ensures the quality of the coffee produced. Our coffee is packaged by hand.

  Regards
  dark chocolate coffee

  VastaaPoista
 13. If you're looking to create stunning gingerbread houses, mastering the art of patterns is essential. Whether you're a beginner or an experienced baker, understanding different patterns can take your creations to the next level.

  By enrolling in an online course, you can learn various techniques and designs that will help you build beautiful gingerbread houses. These courses provide step-by-step instructions and valuable tips from expert bakers, ensuring that you gain the necessary skills to create intricate patterns.

  With the convenience of online learning, you can access these courses from anywhere at any time. You'll have the flexibility to learn at your own pace and revisit lessons whenever needed. Plus, many online courses offer interactive elements such as video tutorials and forums where you can connect with fellow baking enthusiasts.

  Investing in an online course for gingerbread house patterns is a worthwhile endeavor that will enhance your baking skills and allow you to create edible works of art. So why wait? Enroll today and unlock your creativity in the world of gingerbread house design!

  VastaaPoista