perjantai 4. tammikuuta 2013

Kasvispatonki

Meillä on tämän viikon ollut siskoni tyttäret joululomailemassa ja viettämässä rauhallista maalaiselämää (ehkä liiankin rauhallista :D ). Tekemistä toki aina löytyy, mutta mitään erikoista viihdykettä täällä ei ole. Lapset halusivat leipoa ja tehdä voileipäkakkua, joten kauppareissulla ostin tarpeita heidän valitsemiinsa leivonnaisiin. Nuorimmainen siskoni tytöistä (11 v.) halusi leipoa kasvispatonkeja.


Kasvispatongit (2-3 leipää)

2 dl kasvislientä tai vettä
1/2 palaa (25 g) hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia (leipäsiiirappi)
5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
50 g voita

Täyte:
2-3 porkkanaa
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1/2 dl voita
1/2 tl aromisuolaa
yrttejä (kuivattuna Välimeren yrttisekoitus, kun ei ollut kunnollisia tuoreita yrttejä kaupassa)
auringonkukansiemeniä (nämä jäivät pois)

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
auringonkukansiemeniä (kaurahiutaleita)

1.Murenna hiiva haaleaan liemeen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää suola ja sokeri tai siirappi ja vähitellen jauhot. Sekoita joukkoon lopuksi pehmeä rasva. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Silppua porkkanat ja sipuli kattilaan. Lisää rasva ja suola. Hauduta ainekset miedolla lämmöllä ruskittamatta pehmeiksi ja jäähdytä. Lisää yrtit ja auringonkikansiemenet.

3. Jaa taikina 2-3 palaan ja kaaviloi ne neliön muotisiksi levyiksi. Jaa täyte levyjen pintaan tasaiseksi kerrokseksi ja kierrä levyt rulliksi kulmasta aloittaen. Taivuta rullat sarviksi pellille ja leikkaa niihin muutama poikittaisviilto.

4. Kohota leivät peitettynä uudelleen, voitele ja koristele. Paista kasvispatonkeja 175 asteessa noin 30 min.

Meheviä ja maukkaita patonkeja. Hyvin maistuivat iltapalaksi kaikille :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti