sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Macaron-leivokset

Kummityttöni oli meillä viikonlopun kyläilemässä ja hän on varsinkin viime aikoina kovasti innostunut ruuanlaitosta. Kiitospäiväjuhlan chilinen tomaattikeitto oli hänen tekemäänsä ja se oli kyllä mielettömän hyvää. Kyselin, onko hän koskaan tehnyt karjalanpiirakoita ja ei kuulemma ollut. Siispä tuumasta toimeen ja kohta meillä oli iso vadillinen tuoreita piirakoita nautittavaksi. Rypytyskin sujui mallikkaasti. Toinen resepti, mitä hän halusi kokeilla, oli macaron-leivokset. Näytin kummitytölleni esimerkin ja hän lupasi kokeilla ohjetta kotonaan :D


Tein hennonvaaleanvihreitä kuoria, jotka täytimme amarula-suklaaganachella (0,5 dl kuohukermaa, 0,5 dl Amarula-likööriä, 150 g tummaa suklaata, 2 patukkaa Royal-maitosuklaata) ja toiset kummityttöni tuomalla tuliaistahnalla, pistaasi-valkosuklaalevitteellä (tai kastikkeella, kuten DeliDelin verkkokaupassa lukee)


Valkosuklaalevite oli todella hyvää ja täyte jähmettyi juuri sopivasti jääkaapissa eikä ollut minusta liian makeaakaan. Tätä tekisi mieli kokeilla pistaasikakun päälle, nam!


3 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta! Nuo macaron-leivokset on kokeilematta vielä, ehkä tässä jonain päivänä :)
  Pistaasin ystävänä kokeilin jouluksi valkosuklaamakeisia joihin laitoin pistaasimurskaa, piti tehdä toiseenkin otteeseen kun olivat ihan mielettömän hyviä! :D Täydellisesti tukevat toisiaan nuo maut.

  VastaaPoista
 2. Voi nam - pitäisi vihdoinkin yrittää uudelleen noita macaron-leivoksia. Edellinen kerta ei ihan mennyt putkeen, kun ei ollut oikein oikeita välineitä, mutta nyt ei pitäisi olla siitäkään kiinni.

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä! Valkosuklaasta tykkään itse erityisesti, ja olen koeillut suklaisiakin, oli hyviä!

  VastaaPoista