sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Lime Pie

Kummityttöni rakastaa leivonnaisissa kaikkea sitruunaista ja kaikkein eniten juustokakkuja. Yleensä olen leiponut jonkin moussekakun, kun ollaan vierailtu puolin tai toisin, mutta nyt tein Key Lime piiraan-tapaisen Lime Pien. Päälle pursotin koristeeksi kermavaahtoa ja ripottelin tuoreita pensasmustikoita sekä limekuoriraastetta.


Lime Pie

Pohja:
200 g suklaakaurakeksejä (tai digestivejä)
80 g voita

Täyte:
4 limeä
4 keltuaista isoista kananmunista
n. 400 g kondensoitua maitoa (1 purkki)
3 tl vaniljasokeria
2 rkl Limencello-likööriä

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa n. 20-22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille noin puoliväliin asti.
2. Paista pelkkää keksipohjaa uunissa 150 asteessa 10 min. Ota piiraspohja pois uunista ja nosta sen jälkeen lämpötila 175 asteeseen.
3. Raasta 3 pestystä limestä kuori hienoteräisellä raastimella. Älä raasta valkoista osaa mukaan, koska se on kitkeränmakuista. Raasta myös neljäs lime, mutta säästä raaste erikseen koristeeksi.
4. Purista kaikista limeistä mehu talteen ja sekoita Limencello-likööri mukaan.
5. Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella ja ripottele vaniljasokeri mukaan. Lisää vähitellen kondensoitua maitoa ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa mukaan lime-Limencelloseos, kuoriraaste ja kaada täyte keksipohjan päälle. Paista piirasta 175 asteessa noin 15 min, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä kokonaan ja koristele kermavaahdolla sekä marjoilla ja limeraasteella.

Piirakka vain paranee parin päivän säilytyksen aikana. Ensin limen maku oli mieto ja piiras maistui melko makealta. Seuraavana päivänä piiras ei maistunut niin makealta ja limen maku oli vahvistunut.


7 kommenttia:

  1. Ihana versio key lime-piirakasta,joka on yksi suosikkipiirakoistani:)

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis!!
    Kaunis ja herkullinen yhtäaikaa.

    Tässä on onnistuttu :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja ihanan raikkaan oloinen torttu :o) Ihana myös tuo kuvissa näkyvä muki! Onko se jotain sarjaa kenties? =o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Muki on Iittalan kausimukia. Sain sen kummitytöltäni lahjaksi teemukiksi, joten en tiedä sen tarkemmin mistä on ostettu :D

      Poista
  4. On kyllä herkullisen näköinen. Tätä on kyllä pakko kokeilla itsekkin.

    VastaaPoista
  5. Minusta key lime pie on usein liian makeaa, mutta ehkä meillä ei vain ole maltettu odottaa ja piirakka loppunut ennen kuin on parhaimmillaan...

    VastaaPoista