sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kiitospäiväjuhla

Yllättävän vauhdikkaasti päivät kuluvat ja postaukset laahaavat perässä, sillä näitä kemuja vietettiin jo viikko sitten. Siskoni piti nimittäin kiitospäiväbileet Amerikan malliin ja koko siskokööri perheineen oli saapunut paikalle herkuttelemaan. Vaikka kiitospäivä ei kuulu suomalaiseen perinteeseen, sopi se tässä tapauksessa mainiosti juhlan aiheeksi. Sisko oli ollut lastensa kanssa pari viikkoa Amerikassa lomailemassa ja sen maan makujen makustelun lomassa katselimme lomakuvia sekä sisko kertoi matkastaan. Äitini oli paistanut ison kalkkunan ja jokainen toi jotain syötävää mukanaan :D

Kattaus vielä kesken, mutta tästä se lähtee...


Alkujuomana oli lämmintä, mausteista omenaglögiä, jota varten siskoni oli tuonut oman maustesekoituksen matkaltaan.


Alkunaposteluna ruuanlaiton ajaksi oli savupororullia.


Pikkusisko oli tehnyt sipulipiirakkaa.


Siskon vanhin tytär keitti chilisen tomaattikeiton. Oli aivan mielettömän hyvää.


Jättikalkkuna leikattiin valmiiksi viipaleiksi.


Salaattina oli makaroni- ja mereneläväsalaattia. Ohjeet ovat siskoni muunnoksia jostain amerikkalaisesta keittokirjasta.


Vanhimman siskoni miesystävä on ollut kokkina ja hän oli tehnyt vaahterasiirappisia, yrttisiä juureksia ja valkoviinimarinoituja sokeriherneitä. Perunamuusin oli tehnyt äitini ja se on ehdottomasti parasta maailmassa, uskokaa pois :D


Asettelu ei ole kovin esteettinen, kaikki vaan samaan syssyyn, mutta hyvää oli! Karpalokastike oli pikkusiskon tekemää kalkkunan paistoliemestä ja karpaloista.


Jälkiruoaksi oli tekemääni kurpitsapiirakkaa, karpalojuustokakkua ja mango-suklaabrowniesseja.


Pikkusiskon lapset olivat myös leiponeet. Aivan suussa sulavaa suklaajuustokakkua ja sitruunamuffinsseja.


Kulhoista löytyi pikkumakeaa esim. näitä pistaasikaramellisoituja poppareita.


Kiitos siskolle kutsusta ja myös muille siskoille sekä äidille kivoista kemuista! Aamulla saimme vielä nauttia muhkeasta aamiaisesta amerikkalaisten pannukakkujen (tavallisia ja mustikkapannukakkuja), vaahterasiirapin ja hedelmäsalaatin kera.

8 kommenttia:

  1. Voi että on herkullisen näköisiä tarjottavia! Chilinen tomaattikeitto kuulostaa todella hyvältä! Itse kun rakastan perinteistä tomaattikeittoa. :)

    VastaaPoista
  2. minkä merkkkisiä noi popparit on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Popparit ovat Amerikasta ja täältä niitä löytyy: http://www.ccmade.com/popcorn

      Poista
  3. Oih, näyttää ja kuulostaa olleen todella kiitolliset juhlat! Ja ihastuttavaa kun kaikki on olivat mukana tekemässä juhlia, eikä emännän tarvinnut yksin "raataa" juhlien takia.

    Ja vaikka mielestäni kaikki valtamerentakaiset juhlat eivät mielestäni tänne pohjolaan sovikaan (pyhäinpäivä on mielestäni pyhäinpäivä, ei halloween...), niin ihastuttava ajatus koota suku pöydän ympärille, nauttia seurasta ja herkuista ja vieläpä kuulla kuulumisia hienosta matkasta! Meidänkin suku voisi kokoontua yhteisen pöydän ääreen muulloinkin kuin jouluna, varsinkin jos kaikki tekisi ja toisi vähän jotain :)

    VastaaPoista
  4. Nam, ja kaikki syyt ovat hyviä juhlia !

    VastaaPoista
  5. Herkullista. Mutta pekaanipähkinäpiirakka puuttui ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin oli tekolistalla, mutta jätettiin pois. Tuota syötävää alkoi olla jo aivan liikaa :D Ehkä ensi kerralla sitten, hyvää varmasti olisi ollut, nam.

      Poista
  6. Herkullisen näköiset tarjoilut, ihan nälkä tulee katsellessa! ;)

    VastaaPoista