perjantai 14. joulukuuta 2012

Iso joulutähti

Kerroskakkuun tarvittiin pari suurta joulutähteä ja sellaisia siis aloin sokerimassasta väkrätä. Vanhassa blogissa on pienempien joulutähtien ohje, jossa on käytetty ruusuterälehtimuotteja apuna. Se kukka olisi ollut näihin aivan liian pieni, joten leikkasin terälehdet paperimallin mukaan.


Lähikuvaa.


Alimmaiseksi tein vihreitä lehtiä.


Lehtisuonimatolla painoin ruotokuvion lehtiin. Tässä on hyvänä apuna ohut muotoilumatto, jolla on helppo painaa tasaisesti terälehti suonimattoon.


Tomuvärillä tomuttelin elävämpää väritystä lehteen.


En ole huomannut tuolta netin syövereistä ohjeita, miten maailmalla isoja kukkia tehdään kerroskakun reunoille sopiviksi. Itse ratkaisin asian niin, että kokosin kukan styroxpohjien avulla. Näin kukan saa valmiiksi kuivatettua reunan muotoon. Lisäksi styroxiin on helppo tökkiä cocktailtikkuja, jotka pitivät terälehtiä oikeassa asennossa.


Kallistin styroxkakkua (helpottaa ylöspäin suuntautuvien terälehtien pysymistä paikoillaan), mutta sitä ennen kannattaa kakku teipata tarjottimeen kiinni tai sitten käyttää reunallista tarjotinta. Muutoin kakku liukuu alta pois, kuten tässä kävi :D  Styroxkakut on myös kiinni toisissaan coctailtikkujen kanssa.


Punaiset terälehdet pienenevät keskustaa kohden. Joidenkin terälehtien alle laitoin foliota kuivumisen ajaksi, jotta kukkasta tulisi ilmavampi.

 Valmis kukka.


2 kommenttia: