torstai 13. joulukuuta 2012

Satupuu

Vein eilen piparitöitä siskoilleni jouluterveisiksi ja ensimmäisenä sai vanhin siskoni tämän satupuun. Hän on säästöpankissa töissä ja mukailin puuksi pankin logon puuta, mutta krumeluurimmin. Onkohan lintu itse kultainen Pomo vahtimassa pankin kirstua :D

Kaavat löytyvät täältä
Lisäksi tarvitaan alusta ja kuuset on otettu tavallisella kuusipiparimuotilla.


Puu on aukkoisuudestaan huolimatta melko tukeva, koska kesti hyvin n. 300 km:n rumputuksen auton takakontissa. Kiehkurat kun vain ovat riittävän monesta kohtaa toisistaan kiinni, niin puu kestää kasassa.


Puuhun olisi voinut laittaa esim. sokerikukkia tai jotain muuta sellaista, mutta siskoni pitää selkeistä jutuista ja noissa pikeeripursotuksissa, sokerihelmissä sekä puun kiehkuroissa oli minusta jo tarpeeksi. Myös koko oli melko passeli, sillä pieneen kotiin (tai pankin tiloihin, kun aikoi kuulemma jättää sen sinne ihmisille joulumieltä tuomaan) ei sovi kovin isot piparirakennelmat.


Puunrungon koristelu.


Kultainen Pomo-lintu.


Liitin yhden tukipalkin puun taakse varmistamaan pystyssä pysymisen.


15 kommenttia:

 1. Kyllä on taas mahtava luomus!

  VastaaPoista
 2. Kaunein piparityösi kautta aikojen !

  VastaaPoista
 3. Miten ikinä tuollaisen raaskii syödä!

  VastaaPoista
 4. Upea! Toivottavasti pysyy kasassa julkiseen tilaan joutuessaan. Tein muutama vuosi sitten piparitalon paikallisen sairaalan ea-polille työntekijöille ja potilaille iloksi. Muutaman päivän jälkeen alkoivat pursotukset sulaa ja tukeva talo pehmitä :(

  VastaaPoista
 5. Käsittämättömän upea!! Kuinka ihmeessä olet saanut nuo kaikki ihanat kaaret pysymään leviämättä uunissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikina kun on sopivaa, niin ei se leviä. Blogissa on yksi hyvä talotaikinaohje, mutta tässä käytin ihan kaupan piparitaikinaa. Myös paksuus vaikuttaa eli pipari ei saa olla liian paksusti kaulittu. Muutoin leviää liikaa.

   Poista
 6. Sinä se taiot tänne toinen toistaa upeampia piparitaideteoksia. Kerrassaan mahtava! Käyn täällä aina ihailemassa sun piparitöitä ja etsimässä hyviä ideoita koristeluun yms. :) Olisiko sulla hyvää ideaa, millä piparikirkon katon voisi koristella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Minä tykästyin tänä vuonna käyttämään toffeefugdea kirkkojen katoissa. Siitä on helppo leikata sopivia laattoja ja muotoilin ne vielä sydänmuotin terävän pään avulla kattopaanuiksi. Vaatii vähän näpertelyä, mutta lopputulos on aidon paanukaton näköinen. Myös pikeeristä eriksen pursotetut pisarat ovat helppoja tehdä ja niitä voi samoin latoa kuin toffeepaloja. Katon voi pursottaa myös suoraan piparin päälle, mutta erikseen tehdyt pisarat ovat keveämpiä ja selkeämpiä kuin pursote (joka aina märkänä valuu jonkin verran). Pienet sydänpiparit ovat myös kivoja katoissa :D

   Poista
 7. Mahtava piparkakkuluomus. <3 Uskomatonta miten sinä aina vaan kykenet yllättämään kekseliäisyydellä ja taidoillasi! :)

  VastaaPoista
 8. hei! en saa tämän puun kaavaa auki ollenkaan!!!

  VastaaPoista