sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Perinteisiä piparkakkutaloja

Ystäväni pyysi pari tavallista, pientä piparitaloa. Talot menivät pojan jääkiekkoharrastusta tukevan urheiluseuran myyjäisiin. Talot koristelin makeisilla, pikeerillä ja pienillä piparkakuilla. Toisen katto sai Pihlaja-karkeista leikatuista marmeladeista katteen ja toinen ranskanpastilleista :D


Marmeladikatto.


Talo takaa.


Lumiukot on tehty erikokoisilla pyöreillä muoteilla. Palat on yhdistetty toisiinsa ja aina kiinni tulevan palan muotilla on edellisestä napsaistu pieni pala pois.


Molemmissa taloissa on herkkuja laitettu alustalle. Niistä on helppo aloittaa ilman, että tarvitsee napsia ensimmäisenä katosta nameja :D

Ranskanpastillitalo.


Edestä.


Käyttämäni muotit sekä kirkkoihin että näihin pikkutaloihin, ovat Iloleipurin mallistosta.6 kommenttia:

 1. Somat piparkakkutalot, ihastelin tuota karkkipihaa ja marmeladikattoa. Kivoja ideoita :)

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita taloja (taas) ... :D Tuo kettukarkkikatto on kiva idea. Itse olen tehnyt vastaavan "purkamalla" kerroksellisia englanninlakujapaloja osiin ja sitten liimaamalla rivi riviltä kattoon tiiliksi, kuten sinunkin talossasi. Niissä on vielä kivat väritkin ja ovat helppoja leikata, jos haluaa erimallisia tiiliä. (:

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavat talot,olet niin kätevä käsistäsi:)

  VastaaPoista
 4. Vai että "tavallisia" piparkakkutaloja! Ovat kyllä aika kaukana ihan perustaloista, ainakin minun mielestäni. Joskus olisi ihanaa päästä kärpäsenä kattoon katselemaan kuinka käsittelet pikeeriä, kun saat sillä näitä ihanuuksia aikaan. (Oman kaarevakattoisen piparitalon osat ovat pari viikkoa odotelleet koristelua ja pahasti alkaa näyttää siltä, ettei se kyllä joulua ehdi näkemään. Pikeerin kanssa kun ei olla parhaita kaveruksia, niin pitäisi olla useampi tunti aikaa, jotta saisi koristelusta edes melkein mieluisan ja vähempään ei tahtoisi tyytyä.) Oikein mukavaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 5. Hei Ebe!
  Voi näitä ihanaisia piparkakkutötiä, joita teet. Aivan mahdottoman upeita. Luin muistaakseni tuolta Huvimaja-piparityösi kohdasta, että olit siinä liittänyt talon osia pikeerillä.
  Pysyykö ne seinät kiinni toisissaan sillä? Ja käytätkö siis omatekemääsi pikeeriä vai kaupan "liisterituubista"? Minulla on piparikirkon osat odottamassa ja mietin nyt, että saisinko sen kasattua pikeeri"liimala", kun ennen olen laittanut aina sulaa sokeria. Mitä suosittelet?

  t. Lumi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Käytän itsetehtyä pikeeriä ja kyllä ne seinät sillä pysyvät kasassa. Vähän enemmän menee aikaa kokoamisessa kuin sulalla sokerilla, mutta ei mitenkään merkittävästi. Toiset tykkäävät saada heti valmista ja käyttävät sulaa sokeria :D Sulatettu sokeri on ruskeaa ja siksi vähän ajan päästä siihen koskevat koristelupursotukset värjääntyvät. Pikeerillä ei ole tätä ongelmaa.

   Hankalissa paikoissa käytän sulatettua kondiittorin sokeria, samaa kuin ikkunoissa. Se pysyy kirkkaana eikä värjää koristeluja.

   Nämä ovat sellaisia makukysymyksiä eli voit käyttää mitä tapaa tahansa. Itse poltan helposti näppini sokeriin, joten suosin pikeeriä :D

   Poista