keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Lumijauhe+kristallipulveri

Siro-sokerilla saa kivasti jäistä huurretta pipareihin, mutta nyt halusin testata sitäkin hienompaa huurretta ja kokeilin yhdistää lumijauheen kera ripauksella kristallipulveria. Lumijauhe on tomusokeria parempi vaihtoehto, koska se ei sula niin helposti. Pelkkää kristallipulveria taas on vaikea sirotella tasaisesti ja lopputuloksesta tulee enemmänkin hopeinen kuin huurteinen.


Sekoitin kokeeksi n. ruokalusikalliseen lumijauhetta n. teelusikan kärjellisen verran kristallipulveria.


Tällä määrällä saa jo todella monta piparia huurrettua.


Löysää pikeeriä levitetään piparille ja annetaan olla muutaman minuutin. Ihan juuri pursotetulle kuorrutteelle ei tätä seosta kannata laittaa, koska sitä sulaa turhaan hukkaan. Mahdollisimman pienireikäisellä siivilällä sihdataan kevyesti lumijauhe-kristallipulveria piparin päälle ja annetaan kuivua.


Ylimääräiset lumijauheet sivellään pensselillä kovettuneen pinnan päältä pois vaikka leivinpaperin päälle. Siitä jauhe on helppo kaataa takaisin siivilään uutta piparia varten.

Lopputulos. Tässä vain violetit osat on käsitelty, valkoinen osuus oli jo kuivunut. Koristelupursotukset eivät tartu huurretun pinnan päälle kovinkaan hyvin eli se täytyy ottaa huomioon koristeluja suunniteltaessa.3 kommenttia:

 1. Sulla kun on näitä maailmasta ihanimpia pipareita, niin kysäisenpä vähän neuvoa. :) Eli haluaisin tehdä kokonaan kultaisen kuorrutteen pipariin. Millähän se onnistuisi? Kuorrutanko valkoisella pikeerillä ja maalaan sprayllä? Samalla kyllä maalaantuu loppu keksikin. Meneekö ihan pilalle, jos laittaa kultaista tomuväriä pikeerin sekaan? Vai pitääkö ripotella kostean pikeerin pinnalle, kuten näissä teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kuorrutus on sellainen, että spray vaihtoehto ei onnistu, niin silloin käyttäisin kultatomuväriä ja votkaa. Ensin värjäisin pikeerin mahdollisimman lähelle kullankeltaista. Sen jälkeen maalaisin pinnan kevyesti kultakristallitomuvärin ja votkan sekoituksella. Alkoholi haihtuu, mutta kimalle jää. Jos et halua käyttää alkoholia, aika hyvän kullankimalluksen saa pelkällä kristallipulverillakin.

   Yksi vaihtoehto on myös tehdä sapluuna eli leikata paperista/muovista sen muotoinen ja kokoinen pala kuin mikä pitäisi saada kullanväriseksi. Sapluuna laitetaan mahdollisimman tiiviisti kuorrutetun ja kuivanneen piparin päälle ja suihkutetaan kultaspraylla alue kullanväriseksi. Tällöinkin pikeerin on hyvä olla jo valmiiksi kullankeltainen.

   Poista
 2. Millä pursotat tätä pikeeriä? Onko sulla sellainen tavallinen pursotinpussi? Kun saat aikaan uskomattoman tarkkaa jälkeä, katselin noita babyshower- ja ristiäispikkuleipiä.

  VastaaPoista