torstai 22. marraskuuta 2012

Piparkakkukakku

Suunnittelin tekeväni pyöreitä piparirasioita, mutta niistä kehkeytyikin kerroskakku. Tässä on sama idea kuin rasioissa, mutta vain toisinpäin käännettynä. Kerroskakun välipohjaan jätin aukon, niin kakun sisään mahtuisi vaikka jokin herkullinen jouluyllätys. Kakun voisi koristella millä teemalla tahansa, mutta tästä tuli lumiukkojen hääkakku. Sopisi lahjaksi esim. juuri naimisiin menneelle pariskunnalle :D


Taivutin kakun sivun säädettävän reunavuoan reunaa vasten. Isomman kakun keskellä on reikä ja pienempi kakku peittää sen. Näin kakun sisälle mahtuu isompi yllätys ja taikinaa ei kulu niin paljon.


Kukat tein pienistä pisarapipareista, jotka kuorrutin ja sen jälkeen kiinnitin ne toisiinsa kiinni pisaran alaosasta kaupan tomusokerikuorrutteella. Laitoin pisarat foliokuppiin kuivumaan.


Pitsialustaa varten otin taikinalevystä kakkua suuremman pyöreän palan. Reunat koristelin pitsiseksi kakkupapereiden tyyliin.


Sydänmuotilla tein loven jokaisen pitsikukan väliin.


Pyöristin reunat.


Lisää reikiä saa vaikka pienellä pyöreäpäisellä tyllalla.


Paistettu "kakkupaperi". Olisi aika kiva pienen mökin alustaksikin :D


Kakkuun voi tehdä niin monta kerrosta kuin mieli tekee. Jouluisilla teemoilla koristeltu piparikerroskakku sopisi konvehtien ja muiden pikkuherkkujen tarjoilualustaksi. Namien hävittyä jäisi kakun koristelut vielä silmäniloksi ja kakkujen tasolle laitettavia konvehteja ei tarvitse edes kiinnittää mitenkään. Kakun voi kiinnittää myös alustaan kiinni, mutta tämä on irtonainen. Alareunassa olevat Mariannerakeet on kiinnitetty suoraan kakkuun.


Piparikukka. Kakkuun käy sokerimassa- tai marsipaanikoristeet aivan yhtä hyvin, mutta minusta on kiva kun suurin osa on piparia : )


Lumiukkopariskunta.


Kakku ylhäältäpäin kuvattuna.23 kommenttia:

 1. Siis ihan järjettömän upea taideteos jälleen kerran! :) Sulla kyllä riittää näitä kivoja ideoita. :D

  VastaaPoista
 2. Siis vau :) Ihan mielettömiä nämä sinun ideasi ja toteutuksesi!

  VastaaPoista
 3. Upea kakku! Sinä kyllä teet niin taidokkaita pipariluomuksia että ei sanat riitä kuvaamaan. Taidan koittaa tällaista itsekkin. Sinulta saa aina loistavia ideoita leipomuksiin

  VastaaPoista
 4. Nämä ovat kuin taideteoksia! UPEAA!!

  VastaaPoista
 5. Onpa sulla taas kerran upea idea ja vielä mahtavampi toteutus!

  VastaaPoista
 6. Olen aivan samaa mieltä Ullan kanssa!! Taidokkaasti tehty upea kakku :)

  VastaaPoista
 7. Onko niin,että kakun sivu seinissä on vain yksi sauma vai kuinka? haluttaisi niin kokeilla tehdä tämmöistä tosin vain yksi kerroksista :)

  VastaaPoista
 8. Mistä noita ideoita pursuaa? Kiitos ihanista vinkeistä, ei tarvi meidän mielikuvituksettomien aina tehdä sitä perinteistä taloa;)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana kakku.. todella taitavat kätöset sinulla ja kiitoksia ohjeesta:)

  VastaaPoista
 10. Onpas taas huikean hieno kakku:)

  VastaaPoista
 11. Wautsi, aivan ihana idea! Mää juuri etin ideaa mitä tekis hääparille parin viikon päästä, ja oikeaan osotteeseen tulin taas näissä pipariasioissa :)

  VastaaPoista
 12. Siis USKOMATONTA!! Tää yks rouva täällä pyörittelee silmiään ihastuksesta ja huokailee niin että varmaan naapuriinkin kuuluu :) Aivan käsittämätön asia, miten jollekin ihmislapselle on annettu niin älyttömän rehevä ja monipuolinen mielikuvitus, ja vielä taidot niiden mielikuvien luomiseen... :O Olet niin taitava, niin taitava, Ebe! Kiitos taas tästäkin päivän piristyksestä!!!

  VastaaPoista
 13. Siis WAU! Älyttömän hieno.

  VastaaPoista
 14. Hiljaseksi vetää..sillain positiivisesti:)Kyllä sopis konditorian ikkunaan jouluiseksi koristeeksi !!!! Kiitos vinkistä..vaikka en kyllä ikinä tällästä saa aikaiseksi..:))

  VastaaPoista
 15. voisiko sen vanhassa blogissa olleen piparkakkutalo taikina ohjeen saada tännekin? olen ihan pulassa. tein sillä ohjeella loistavat talot ja nyt ohjetta ei löydy enää. :( pitäisi taas taloja alkaa vääntämään, ja ohjeesi soveltui niihin parhaiten

  VastaaPoista
 16. Mielettömän siisti idea ja toteutus!! <3

  VastaaPoista
 17. Tämä "kakku" on tavattoman kaunis! :) Muutenkin nämä piparityöt ovat ihan häikäisevän upeita! Sinun blogisi inspiroi minut keväällä tekemään fantasiapipareita ensimmäistä kertaa poikani ristiäisiin. Ei niistä ihan tämän vertoisia tullut, ja yllätyin kuinka työlästä niiden teko oli!

  Näinköhän sinua innokkaana piparitaiteilijana kiinnostaisi osallistua tähän kilpailuun? :)
  http://handmadebykiitu.blogspot.fi/2013/10/piparkakkutalokilpailu-gingerbread.html

  VastaaPoista
 18. Hei,
  Olisiko tähän lisää vinkkejä? Oletko taivuttanut taikinan kypsänä reunavuoan sisä- vai ulkoreunaa vasten? Miten olet saanut kuuman taikinan vuoan ympärille ilman että se hajoaa tai valahtaa pöytätasoa vasten? Piparipurkkeja tulin luvanneeksi tehdä, mutta tekniikka on vielä vähän hakusessa...
  Kiitos mahdollisesta avusta! Näillä sivuilla käyn säännöllisesti ihailemassa kättesi jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaan leivinpaperin kutakuinkin sen kaistaleen kokoiseksi mikä on taivutettava kappale. Siirrän leivinpaperin kanssa paistetun piparikappaleen astian päälle minkä avulla taivutan sen lieriöksi. Eli pipari lieriön päälle ja sitten aloitan taivuttamaan kumpaakin sivua alaspäin. Jos kappale on pieni, se ei taivu murtumatta koska piparilla on rajansa mitä se pystyy taipumaan. Silloin teen esim. piparipurkin kahdesta puolipyöreään muotoon taivutetusta kappaleesta, jotka yhdistän jäähtyneenä toisiinsa lieriön muotoon. Hyvät käsineet ovat tärkeät, että voi painaa kuumaa piparia muottia vasten.

   Poista