sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Hello Kitty-kakkuja

Nämä kakut olivat lauantain kakku-urakan ensimmäiset. Valitettavasti jouduin kuvaamaan aamulla aikaisin, joten valon määrä oli mitä oli.

1-vuotis synttäreille toivottiin kerroskakkua. Mallikakusta sain valokuvan sähköpostiini ja sitä mukaillen kokosin kakun. Ylin kakku näyttää kuvassa jotenkin massiiviselta, mutta luonnossa se ei niin jättimäiseltä näytä. Ylimmän kakun halkaisija on vain 15 cm, mutta korkeutta on tavallista enemmän. Suklaiset kakkupohjat täytin vadelmalla ja valkosuklaamoussella. Päälle sipaisin voikreemiä kera sitruunatuorejuuston ennen sokerimassalla kuorrutusta. Kyltti on irrallinen kuljetuksen ajan ja siihen toivottiin vielä ikää merkittäväksi, mutta 1 v ei enää mahtunut nimen lisäksi.


Hello Kitty.


Kukkia.


Perhosista tein pitsisiä.


Toinen kakku oli samoilla täytteillä, mutta pienempi.


Reunaröyhelöt.


14 kommenttia:

 1. Aivan upeita kakkuja jälleen kerran
  http://makeitaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Upeita, varsinkin alemman kakun värimaailma on syötävän suloinen :)

  VastaaPoista
 3. Ihan todella kauniit kakut, varsinkin tuo röyhelöinen kakku on tosi ihana :)

  VastaaPoista
 4. Upea kakku! Mistä muuten noita kakkupahveja voi ostaa mikä on ton pienemmän kakun alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkasin isommasta kakkupahvista pienemmän. Noin pieniä kakkupahveja en ole nähnyt :D

   Poista
 5. Pakko kysyä, kun huomasin, että tuossa ylimmäisen kakun nimikyltissä sulla on käytössä samaa mallia (fonttia) olevat kirjaimet käytössä, kuin itse juuri hankin. Onko sullakin sellainen levy ja sitten se painetaan massaan. MILLÄ IHMEELLÄ kirjaimet irtoaa siitä levystä??? Mä olen kokeillut marsipaanilla tehdä kirjaimia ja olen laittanut tomusokeria muotteihin ja massaan ja sitten aloittanut naputtamaan, mutta EI IRTOA EI!! Sitten kokeilin laittaa hieman kasvisöljyäkin muotteihin ja naputella taas, EI IRTOA EI!! :D Irtoaisko sokerimassa paremmin? Vai millä lailla ne onnistuu saada tuosta kokonaisena irti? T:Nuppuliini

  VastaaPoista
 6. Sitkeä yritys tuotti tulosta. Sokerimassa + paljon tomusokeria = kokonainen kirjain! Jee! :D Sillä marsipaanilla taitaa olla aivan turha yrittääkään, kun on niin tahmaista ainetta. T:Nuppuliini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokerimassa toimii noissa kirjaimissa kaikista parhaiten. Itse teen niin, että kaulin sokerimassan ohueksi, kapeaksi levyksi ja hieraisen kevyesti tomusokeria päälle. Sen jälkeen annan kaulitun levyn kuivahtaa jonkin aikaa, useita minuutteja, ehkä noin 10-15 min riippuen vähän ilmankosteudesta. Vasta sen jälkeen otan muotilla paloja (muottikin kannattaa tomusokeroida). Koska levy on kaulittu pitkäksi ja kapeaksi, ei yleensä tarvitse kaulia sitä enää uudestaan. Jos vieläkään ei onnistu, on yksi kikka sekoittaa sokerimassaan CMC-jauhetta, antaa jauheen vaikuttaa muutamia tunteja ja kokeilla uudestaan kaulia massa. CMC nopeuttaa massan kuivumista ja antaa sille sitkeyttä.

   Poista
  2. Kiitoksia neuvoista! Näillä pääsee taas eteenpäin! :D T:Nuppuliini

   Poista