maanantai 1. huhtikuuta 2013

Multiformaattisoitin-kakku

Lauantaina matkasimme vanhimman siskoni luo pääsiäisen viettoon. Samalla kerralla oli pääsiäispäivällinen, tuparit ja siskon pojan (kummipoikani) sekä toisen siskon tyttären synttäribileet. Eli juhlimista riitti :D

Kummipoikani toivoi kakuksi Pioneerin multiformaatisoitinta, koska DJ-meininki kiinnostaa synttärisankaria. Sain kuvan tuosta ihmehärvelistä ja sellaista yritin sitten kasata kakusta ja sokerimassasta. Kone itsessään on aika tylsä joten muotoilin ison DJ Roopen, tulevaisuuden klubien tähtihemmon, kakun viereen.


DJ hemmo on noin litran maitopurkin kokoinen. Koska halusinkin koristeesta ison, piti keksiä jotain hahmon pohjaksi. Täytteenä käytin Rice Krispie-riisi"massaa". Riisimassa on muotoiltavissa olevaa, melko kevyttä ja säästää sokerimassaa rutkasti. Pelkästä sokerimassasta tehtynä joutuisi koristetta myös kuivattamaan aina välillä, ettei se lysähtäisi kasaan. Tämän sain yhden päivän aikana valmiiksi. Riisi"massaa" tähän koristeeseen kului noin viidennes riisilevystä.

Tukena oli varmuuden vuoksi grillitikku. Riisimuro on syötävää, mutta tuskin sokerimassalla päällystetty riisimuro kovin herkullista on. Toki koristeen voi järsiä pahimpaan makeannälkään, jos haluaa :D


Vartalon etuosaan kiinnitin valkoisesta sokerimassasta paidan. Käytin paksuhkoa pikeeriä kiinnityksessä ja riisimuron tasoittamisessa. Jalat olin jo päällystänyt sokerimassalla.


Seuraavaksi takki. Kädet ovat pelkkää sokerimassaa. Tukemiseen sopii kaikki mahdollinen härpäke.


Kasvot muotilin ensin riisi"massasta" ja tasoitin sen pikeerillä ja valkoisella sokerimassalla. Vasta sen jälkeen kaulin päälle ihonvärisen sokerimassan. Tässä olisi pitänyt käyttää mukana marsipaania. Sokerimassa kuivui liian nopeasti ja kasvojen muotoilu jäi puolitiehen. Siinä vaiheessa kun nenänpieliin alkoi syntyä ryppyjä, oli pakko lopettaa.


Kakku on suklaakakkupohjainen, täytettynä mansikalla ja kermavaahdolla (toiveesta). Koska koneen muotoilussa meni aikaa, tein sen erikseen suklaakahvikakusta. Täytekakku on mustan soittimen alla.


Lähikuvaa.


Sivusta.


12 kommenttia:

 1. No siis VAUTSI, aika huippu!! Tuommosta riisimassaa en ollu nähänykkään, mainio vinkki, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Magee,Hieman pikkutarkka, ja kenties jokusen tunnin ottanut työ <3
  mä tilasin kans eilen tota riisimuromössöö, ihana päästä kokeileen. johonkin sopivaan....

  VastaaPoista
 3. Ihan mieletön taas! Törmäsin eka kertaa toissa päivänä tuohon riisimassaan, ihan outo juttu ennestään :)

  VastaaPoista
 4. Siis ihan uskomaton, miten tuota dj-pöytää voi sanoa tylsäksi??? Mutta kyllä tuo heppu tuo kakkuun paljon lisää.

  Hienoa, että tuo vanhakin blogisi on taas näkyvissä maailmalle, harmi tosin se osoitteen menetys. Siinä kävi juuri niinkuin pelättiin. Pidin itse viesteilyjemme jälkeen vähän taukoa blogien selailussa, kun meille syntyi pieni tyttö. Nyt ilahdutti kovasti kun huomasin pääseväni taas katsomaan tuota vanhaa blogiasikin ja täällä uudessakin on uskomattoman paljon kaikkea ihanaa.

  VastaaPoista
 5. Aivan mieletön :) Siis niin upea, ettei tota kyllä raaskisi syödä :D

  VastaaPoista
 6. Ihan uskomattoman hieno jälleen kerran!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, miten tulee taas kiireessä näpyteltyä miten sattuu :D Uskomaton kakku ja mahtava koriste. Ebe olet käsittämätön taituri!

   Poista
 8. Aivan upea kakku!!! paljon yksityiskohtia ja tuo Dj on aivan huippu!!!!
  Ostatko tuota riisimassaa valmiina?

  VastaaPoista