sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

John Deere-kakku

Viikonloppuna leivoin traktoreista innostuneelle synttärisankarille John Deere-kakun. Malli oli helppo löytää :) Pihassa seisoo yksi iso vihreä traktori ja pöydällä oli mallina pienoistraktori. Kakku on koottu suklaakääretorttulevyistä (suklaarouhetta mukana taikinassa) ja täytteenä oli mansikkaa ja pätkismoussea. Kuorrutus on muuten sokerimassaa, mutta renkaat ovat marsipaanin ja Kick-lakupatukoiden sekoitusta.


Isot muotokakut olisi kiva aina koota paksujen kakkualustojen päälle, mutta alustat ovat aika tyyriitä. Tämän tein suoraan kakkulaatikon pohjan päälle ja vain leivinpaperi on välissä. Minulla on isoja tarjottimia, mutta ne pitäisi sitten aina palauttaa takaisin. Mitä alustoja yleensä käytätte isoissa kakuissa?6 kommenttia:

 1. Tällaisen kakun on niiiin tehtävä lapsenlapseni täyttää 2v syksyllä.
  Ja Jontikka on kova juttu. Kotonakun niitä löytyy ja lelulaatikossakin aika monta.

  Terkkuja Monica

  VastaaPoista
 2. Kiva kakku, meilläkin tuollainen oikea Jontikka hallissa ja nuoremman poitsun lempiväri on vihreä. Itse en "joudu" tekemään kakkuja vieraille, joten olen alustana käyttänyt itsellä joko metallista suorakaiteen muotoista matalareunaista tarjotinta, tai sitten sellaista puulevyä, jonka päällystin ensin foliolla ja sitten kontaktimuovilla. Sen saa aikas hyvin pestyäkin puhtaaksi, eikä vesi ole mennyt kontaktimuovin alle. Tietty kun meillä sitä isoa kakkua tarjoillaan vain se pari kertaa vuodessa (kaksi lasta), niin ei se alusta koville joudukaan.

  Kevätterkuin Anne

  ps. olen lukenut blogiasi kauan, jo "vanhan" Mansikkamäen aikana, ja olen paljon sinulta ottanut vinkkejä. Ihana blogi.

  VastaaPoista
 3. Sisareni tilasi kakkuleipurilta taannoin suuren voileipäkakun. Se oli tehty suurelle lasilevylle, joita leipuri oli teettänyt lasi liikkeessä haluamansa kokoisina.

  VastaaPoista
 4. Onpas hieno jontikka!

  Leipurinputiikissa on myynnissä neliönmallisia ohuita kakkualustoja koko 32 x 32 cm, eikä hintakaan päätä huimaa. Niitä minä käytän...

  Minullakin on iso, reunahiottu, paksu lasilevy, jonka teetin lasiliikkeessä. Sellaiselle vaan tulee hintaa n.8e, joten ei jokaiseen isoon tilauskakkuun viitti ostaa...

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno kakku!

  Minä käytän yleensä paksusta pahvista leikattu sopiva pala, jonka päälle laitan alumiinifolio.

  VastaaPoista
 6. Tää on tosi makee! Meidän poju olis varmasti innoissaan, kun saisi tuollaisen synttärikakun ja erityisesti pikkuveljeni! =)

  En ole tehnyt kovinkaan isoja kakkuja. Omat leipomuksen on aina mahtuneet kakkulautaselle.

  VastaaPoista