torstai 4. huhtikuuta 2013

Kahvia, kiitos!

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Sen huomaa suomalaisista juhlista ja tapahtumista. Melkein missä vain ensimmäiseksi kysytään, otatko kupin kahvia? Kahvila löytyy pienemmältäkin paikkakunnalta ja myös erikoiskahvit ovat löytäneet sitä kautta tiensä suomalaisten kahvikuppeihin.

Kahvilla on erityinen merkitys itselleni, sillä kahvia olen juonut pikkutytöstä asti. Alussa toki vain silloin tällöin kun luvan sain ja runsaalla maidolla sekä sokerilla höystettynä. Pikkuhiljaa maidon määrä väheni ja sokeri jäi pois. Kahvia meillä kotona on keitetty tilanteessa kuin tilanteessa. Kahvipöydässä olemme perheen kanssa puhuneet ilot ja surut. Varsinkin ilot ja usein siskoilleni mennessä ensimmäisenä keittiöstä huikataan: "Keitetääs hyvät kahvit!".

Harvoin kahvia juodaan ilman mitään pientä herkkua. Suosituimpia ovat suolaisista karjalanpiirakka ja makeista korvapuusti (Pauligin makupari-tutkimus). Juhlapöydät notkuvat usein sen seitsemän sortin tarjottavia, mutta yllätysvieraille kelpaa vähempikin. Kahveissa löytyy nykyään paljon erilaisia vaihtoehtoja ja valinnan vaikeus saattaa yllättää. Paulig-Makuparit palvelu auttaa löytämään jokaiselle kahville oman maistuvan tarjottavan. Hyvä pari täydentää makumaailmassa toisiaan, aivan kuin eri viinit eri ruokien makuja.

Voit etsiä  makupareja Paulig Makuparit-sivustolta:


Makuparit-sivustolta löytyvät esimerkiksi nämä meikäläisen leivonnaiset:

Macaron-leivokset
 


Kahvi: Parisien


       

                                                

Omenamuffinssit   Kirsikka-suklaakakku                                              

Kahvi: Paulig Kenya 
Keitetääs hyvät kahvit ja käykää samalla kurkkaamassa Makupari-sivustoa. Sivuilta löytyy myös paljon muuta asiaa kahvista leivonnaisohjeiden lisäksi :D


Yhteistyössä mukana Blogirinki ja Paulig. Kiitokset heille!

1 kommentti:

  1. Voi, että mitä ihania herkutuksia :) Itse en ole kahvinystävä, koska vatsani ei kestä kahvia yhtä kupillista enempää. Meillä juodaan teetä :)

    VastaaPoista