tiistai 30. lokakuuta 2012

Suklaakakkupohja

Tämä on yksi käyttämäni lemppariohje suklaiselle kakkupohjalle. Vaikka vaiheita on useampi, kakku ei ole kuitenkaan vaikea tehdä ja onnistuu aina (jos ei satu paistumaan uunissa liian pitkään :D ). Pohja kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä ennen täyttöä, niin kakun leikkaaminen on helpompaa.



Suklainen kakkupohja:

150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 kananmunanvalkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 kananmunankeltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl Ohrakasta tai perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan 22-24 cm
2. Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata ne joko mikrossa tai  vesihauteessa. Mittaa kuivat aineet kulhoon.
3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri  (1 1/2 dl) kovaksi vaahdoksi.
4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri (1/2 dl) vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin (paiston 40 min ja se riitti 24 cm vuoan kakussa). Anna jäähtyä hetki, kumoa ja anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä. Leikkaa kakku kahdeksi tai kolmeksi levyksi.

Ennen valkuaisvaahdon lisäämistä taikina tuntuu melko tönkölle. Parhaiten kakun kuohkeus säilyy, kun lisää ensin noin neljäsosan valkuaisvaahdosta suklaataikinaan ja vatkaat sekaisin. Tässä voi käyttää reippaasti haarukka- tai pallovatkainta.


 Nyt taikina on juoksevampaa ja helpommin sekoitettavissa.


Tässä vaiheessa lisätään loput valkuaisvaahdosta ja ainoastaan käännellään taikinakaapimella vaahto mukaan taikinaan.


Tasainen, kuohkea massa kaadetaan vuokaan. Tässä 24 cm vuoassa taikinan määrä näyttää pieneltä, mutta kakku kohoaa uunissa ihan mukavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti