perjantai 5. lokakuuta 2012

Maloppi

Jälleen uusi vanha ohje

Aito kukka on mallina ylimpänä oikealla.


Sokerimassan värjäsin Wiltonin väreillä (Rose, Burgundy ja musta). Käytin tätä kukkamuottia, halkaisijaltaan noin 5 cm. Koska muotti ei ollut oikeanlainen, kavensin terälehtiä painamalla massaa sivusta. Ihan niin kapeaksi en uskaltanut kaventaa, kuin mitä terälehti oikeassa kukassa on.
Muotoilin terälehteä vinottain leviäväksi.


Terälehteen tein poimutukset PME:n kukka- ja lehtityövälineellä.
Pehmeää vaahtomuovia vasten painoin kevyesti painauman, joka auttaa kukan asettumista kuivatuskuppiin.


Maloppiin tein verhiön. Sen voi laittaa kuivatuskuppiin jo ennen kukkaa tai sitten liimata myöhemmin kuivuneeseen kukkaan. Jos terälehdet ovat alaosastaan kovin kapeat (kuten oikeassa kukassa), kannattaa verhiö laittaa jo tässä vaiheessa kukan tueksi. Verhiön lehdet osuvat kukkien terälehtien väleihin ja pilkottavat tähtimäisesti kukan keskeltä.


Kukka asetellaan kuivatuskuppiin terälehdet limittäin tai kukka voi olla myös aukinaisempi. Terälehtiä taivutellaan kaareviksi ja tueksi foliopaloja tarpeen mukaan.
Poimutuksia korostin tomuvärillä (peony rose-sävyä ja mustaa sekoitettuna keskenään).


Kukan keskustan tein pienestä sokerimassapötkylästä, jonka sivelin elintarvikeliimalla ja pinnalle ripottelin koristelusokeria.
Cocktailtikkujen päässä ja styroksiin tökättynä keskustat oli helppo kuivattaa ennen kiinnitystä.


Valmiita kukkia.  Sokerimassakukkien terälehtien reunat olisivat saaneet olla voimakkaammin muotoiltuja, mutta massa ei tällä kertaa ollut yhteistyöhaluinen. Liian kuivana reuna murtuu ja kukka hajoaa. Kukkien muotoiluun tarkoitettu kukkamassa on ihan huippumateriaali, mutta sitä minulle ei nyt ollut.


Lähikuvaa.

2 kommenttia:

  1. Todella kauniita kukkia ja ihanan värisiä :) piti ihan tarkempaan katsoa, että mikäs noista nyt olikaan se oikea kukka :)

    VastaaPoista