sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Prinsessa Lillifee-kakku

Prinsessa Lillifee pääsi tämän kakun koristeeksi ja onkin kiva, että välillä tulee jotain uutta. Tämä suloinen prinsessa on ainakin meillä hieman tuntemattomampi hahmo :D Onneksi netistä löytyi hyviä mallikuvia maalausta varten. Synttärikakku on suklaapohjainen, täytettynä vadelmahillolla, vadelmilla ja appelsiinituorejuusto-kermavaahtomoussella.

Päällä on sokerimassaa ja samaa materiaalia ovat koristeetkin :D


Kakun reunaa kiertää kukkakranssi.


Koristeen tein samalla tyylillä kuin miten tämä keiju on tehty. Kukan keskusta on painettu siivilän läpi ja siitä palettiveitsellä kaavittu. Olin maalannut elintarvikeväreillä kuvan aikaisemmin muotoon leikatun, kuivuneen sokerimassalevyn päälle. Kiinnitin pikeerillä koristeen keskustaan.


Kokosin ison ruusun siten, että foliosta muotoillun renkaan keskelle laitoin pyöreän sokerimassapalan ja kiinnitin terälehdet siihen kiinni. Folio muotoili terälehdet alaspäin ja näin syntyi avonainen kukka.


Reunakukkia.


 Kakku ylhäältä kuvattuna.


8 kommenttia:

 1. kaunis ja herkkä. Ihana nähdä välillä muutakin kuin disneyn prinsessoja
  http://makeitaunelmia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Lillifee -prinsessa on Keski-Euroopan pienten tyttöjen ehdoton suosikki ollut jo vuosia. Nyt rinnalle yrittää kivuta Hello Kitty, mutta tuskin ainakaan ohittaa Prinsessan suosiossa.

  Tämä uusi blogisi on muuten tällä hetkellä paras 'makeista blogeista' ! Selkeä makea linjaus ilman poukkoilua !

  VastaaPoista
 3. Pensseli ja kynä pysyy kyllä sinulla niin mahtavasti kädessä, että kateeksi käy :) Tuo massalle maalaaminen elintarvikeväreillä ei tosiaankaan ole helppoa! Kaunista jälkeä Ebe!

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava kakku! Miten saat nuo kakun reunoilla olevat kukat noin "ilmaviksi". Mikä muotti sulla on käytössä? Teetkö kuivatusastiaksi foliokupin, vai miten kuivatat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla on monenlaisia erilaisia muotteja käytössä, mutta avainsana kuivatuksessa on juuri foliosta muotoiltu kuppi, ohueksi muotoillut terälehdet ja se, että terälehtien väliin laittaa paperia tai foliota, jotta ne kuivavat toisistaan erilleen :D

   Poista